Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Algemene afgelasting tot 25/04/2020!

Kampioenenviering & Seizoensafsluiter 2018-2019

K.A.V.V.V. voetbal Vlaams-Brabant Oost-Vlaanderen

&

Zaalvoetbal Liga Asse-Zellik

De Kampioenenviering & Seizoensafsluiter 2018-2019, ondertussen al de 60ste, vond dit jaar plaats op donderdagavond 16 mei in de zaal van het cultureel centrum Den Horinck te Zellik

Ondanks de spannende voetbalwedstrijden PO1 op televisie, waren alle clubs die een trofee in ontvangst mochten nemen, aanwezig met een ruime afvaardiging van spelers en bestuursleden.

En met de blinkende bekers uitgestald op het sfeervolle podium, werden onze laureaten en genodigden hartelijk onthaald door Afdelingsvoorzitter Albert Gryseels en zijn team bestuursleden en vrijwilligers.

In zijn openingstoespraak verwelkomde hij alle aanwezigen en bedankte zijn collegas van het afdelingsbestuur en van de ZLAZ-delegatie, het onderzoeks- en beroepscomit, en de vele medewerk(st)ers, arbiters, sponsors, en alle aangesloten clubs en sympathisanten, die door hun trouw aan ons verbond en dankzij hun enthousiasme er allen samen opnieuw een welgeslaagd jubileum-seizoen van maakten.

De voorzitter verwees hiertegenover ook naar de administratieve en bestuurlijke moeilijkheden die vele verenigingen ondervinden sedert het nieuwe (striktere) Vlaamse Sportdecreet van kracht is. Doch door positivisme, gedrevenheid en een hechte samenwerking, kan er veel ten goede verwezenlijkt worden.

En zoals in elke speech werd nogmaals benadrukt dat het integrale respect voor de tegenstrevers, de scheidsrechters, het bestuur, en voor allen die ons verbond en de voetbalsport in het algemeen een warm hart toedragen, noodzakelijk is.

Hieraan moet continu gewerkt worden, door alle betrokkenen.

Het belang dat gehecht wordt aan fair-play blijkt tevens uit de grootte van de sportiviteitsbekers.

Vervolgens besprak hij dan bondig het voorbije seizoen, en gaf enkele interessante weetjes mee ...

  • In de zaalvoetbalcompetitie werden er 56 wedstrijden gespeeld waarin 707 goals werden gescoord. Een gemiddelde van 12,6 doelpunten per wedstrijd, wat de spektakelwaarde ten goede komt !
  • In het KAVVV veldvoetbal werden er 1098 wedstrijden gespeeld, waarvan slechts 9 zonder scheidsrechter. Een pluim op de hoed van scheidsrechters-coördinator Gaston Van Oycke met de steun van zijn echtgenote Daisy.
  • Er werden 4707 doelpunten gescoord, een matchgemiddelde van 4,3 (vorig seizoen 4,6).
  • Topscorers: nieuwkomer Poreistampers (3B) met 111 doelpunten, FC Congo (3A) met 109 goals, en Petit Saint-Guidon (1ste) met 107.
  • Beste verdedigingslinie (in verhouding ook tot aantal wedstrijden): Poreistampers (3B) met slechts 7 tegendoelpunten. Na hen volgen FC Cité (3C) met 21, en Red Star Juniors (2B) met 22 tegengoals.
  • Vermeldenswaard zijn de kampioenen FC Cité (3C) en de Cristal Boys (Veteranen) die in hun reeks een gans seizoen speelden zonder te verliezen !

Alvorens aan te vangen met de viering van de clubs, werden 2 verdienstelijke scheidsrechters gehuldigd met een prachtige trofee: Michal Goedgezelschap voor 10 jaar én gouden jubilaris Christian De Vogelaer (verontschuldigd) voor 50 jaar arbitrage. Bij deze gelegenheid volgde nogmaals een warme oproep voor nieuwe arbiters

Eveneens werden 3 clubs extra vermeld en met een warm applaus gefeliciteerd voor hun 50-jarig bestaan: CFS Lembeek, SKO Vollezele en Flora.

Met de bijhorende toelichtingen werden dan de afvaardigingen van alle Kampioenen, Vice-Kampioenen en winnaars van de Fair Play-trofee, actief in de zaal (ZLAZ) en op het veld (KAVVV) op het podium geroepen om hen volop in de schijnwerpers geluk te wensen n om de felbegeerde bekers in ontvangst te nemen.

Gedetailleerde info aangaande de laureaten en de klassementen kan gelezen worden in ons afdelingsmagazine GOAL en op de succesvolle en attractieve website (hiervoor bijzondere dank aan webmaster Daisy).

De geluidstechnici-DJs van dienst, onze trouwe vrienden Johan Lauwers en Patrick Biebaut, versterkten de geluksmomenten van alle fiere winnaars met populaire voetbaltunes, waarop telkens een welverdiend applaus volgde.

En dankzij fotografe Birgit De Troch werden alle laureaten vereeuwigd.

Tijdens het gezellig samenzijn konden alle trotse club-delegaties verbroederen, wat bijpraten, en tussendoor werden lekkere broodjes opgediend

Muziek, clubvriendschappen en ambiance, onze recreatieve voetbalsport op zijn best !

Vanwege het bestuur nogmaals oprechte gelukwensen aan alle winnaars en doe zo verder.

Eveneens een hartelijk dankwoord aan de vele vrijwilligers in de zaal en achter de toog voor hun inzet om van deze viering een fijne feestavond te maken.

Aan iedereen een aangename zonnige vakantie toegewenst en graag tot woensdagavond 7 augustus om 20u voor de algemene vergadering !

Jan De Troch, 20/05/2019

Voorzitter de heer Albert Gryseels - Openingstoespraak

Scheidsrechter Michal Goedgezelschap - Aandenken 10 jaar scheidsrechter

Fair Play afdeling : Bobo A

Fair Play afdeling 2A: SC Duvelshoek

Fair Play afdeling 2B: VK Dilbeek

Fair Play afdeling 3A: VK Noorderlicht en F.C. F.D.C.

Fair Play afdeling 3B: VC Visie

Fair Play afdeling 3C: SV Tijl

Fair Play afdeling Veteranen: Cristal Boys V

Kampioen afdeling 1: FC Petit St Guidon

Vice kampioen afdeling 1: VK De Sjoeters A

Kampioen afdeling 2A: VOK Jezus Eik A

Vice kampioen afdeling 2A: Simca Boys

Kampioen afdeling 2B: Red Star Juniors 1640

Vice kampioen afdeling 2B: Pote Ag Jette B

Kampioen afdeling 3A: FC Congo

Vice kampioen afdeling 3A: FC Nissan Essenbeek A

Kampioen afdeling 3B: VK Poreistampers

Vice kampioen afdeling 3B: Hoke

Kampioen afdeling 3C: FC Cité

Vice kampioen afdeling 3C: SV Tijl

Kampioen afdeling Veteranen: Cristal Boys V

Vice kampioen afdeling Veteranen: JB United

Bestuur K.A.V.V.V. Afdeling Vlaams Brabant / Oost Vlaanderen

Onze vrijwilligers

ZAALVOETBAL ASSE-ZELLIK / ZLAZ

ZLAZ Fair Play: Niveau Nihil

ZLAZ Vice kampioen: Lloret Boys

ZLAZ Kampioen: La Familia