Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Kampioenenviering & Seizoensafsluiter 2016-2017

K.A.V.V.V. voetbal Vlaams-Brabant – Oost-Vlaanderen

De Kampioenenviering & Seizoensafsluiter 2016-2017, ondertussen al de 58ste, vond dit jaar noodgedwongen plaats op dinsdagvond 16 mei 2017 in de zaal van het cultureel centrum “Den Horinck” te Zellik, …

In een sfeervolle feestzaal en met de glanzende bekers uitgestald op het podium, werden onze laureaten en genodigden hartelijk onthaald door Afdelingsvoorzitter Albert Gryseels en z’n ijverige team van bestuursleden en medewerk(st)ers.

In zijn openingstoespraak verwelkomde hij alle aanwezigen en in het bijzonder de ere-genodigden: algemeen KAVVV-ondervoorzitter en penningmeester Eddy Elst en Assese Schepen van Sport Rik De Baerdemaeker (ooit nog scheidsrechter in onze Liga).

Algemeen Voorzitter Ronny Van Bouwel en Assese Burgemeester Koen Van Elsen dienden zich te laten verontschuldigen wegens verblijf in het buitenland.

Voorzitter Albert bedankte zijn collega’s van het afdelingsbestuur en de vele vrijwilligers, de arbiters, de sponsors, en alle aangesloten clubs en sympathisanten, die door hun trouw aan ons verbond en dankzij hun enthousiaste inzet en sportiviteit, er allen samen opnieuw een welgeslaagd seizoen van maakten.

Tevens volgde een dankwoord gericht aan de gemeente Asse voor hun medewerking aan onze organisaties.

En zoals in elke speech benadrukte hij dat het volle respect voor de tegenstrevers, voor de scheidsrechters, voor het Bestuur, en voor allen die ons verbond en de voetbalsport in het algemeen een warm hart toedragen, noodzakelijk is. En hieraan moet continu gewerkt worden, door alle betrokkenen !

De Voorzitter besprak dan bondig het voorbije seizoen, en gaf enkele interessante weetjes en toelichtingen mee ...

 • er werden 1173 wedstrijden gespeeld, waarvan 1165 met scheidsrechter. M.a.w. 99,3% , een recordprestatie !
 • in deze 1173 matchen werden 5123 doelpunten gescoord, wat overeenkomt met een gemiddelde van 4,37 ! Ongeveer zo goed als vorig seizoen en heelwat beter dan 2 jaar geleden met een toenmalig score-gemiddelde van 3,7. Dit betekent ook dat er in onze liga “behoorlijk aanvallend wordt gevoetbald”, wat toch aantrekkelijker is voor de supporters.
 • Topscorer: “Petit Saint Guidon” met 109 doelpunten.
 • Beste verdediging: “ ’t Vraagteken” met slechts 14 tegendoelpunten in 26 wedstrijden.
 • Ook de delicate maar conform onze reglementen noodzakelijk testwedstrijd voor het kampioenschap in afdeling 2A, tussen “Dynamo Wijndaal” en winnaar “Sparta den Bos”, werd nader besproken. En tegelijk werd de club “De Sjoeters” bedankt voor het ter beschikking stellen van hun terrein en accomodaties voor dit uitzonderlijke treffen.

Alvorens aan te vangen met de huldiging van de clubs, werden 2 verdienstelijke scheidsrechters Gunther Kemps en Koen Bauweraerts voor hun 10 jarig “jubileum” in ons verbond, een mooie trofee overhandigd door scheidsrechterscoördinator Gaston Van Oycke.

Bij deze gelegenheid volgde nogmaals een warme oproep voor nieuwe arbiters …

Met de bijhorende toelichtingen werden dan de afvaardigingen van alle Kampioenen, Vice-Kampioenen en winnaars van de Fair Play-trofee, op het podium geroepen om hen volop in de schijnwerpers te feliciteren en te vieren … én om de felbegeerde bekers in ontvangst te nemen.

Een spijtige zaak is wel dat 3 clubs zonder voorafgaande verwittiging niet kwamen opdagen: “DQS Fontaine”, “Brussels United” en “Dynamo Wijndaal”. AUB extra aandacht en respect gevraagd voor onze vieringen waarvoor vele mensen zich zo inspannen …

Voor extra info aangaande de gehuldigde clubs en de klassementen wordt graag verwezen naar ons afdelingsmagazine “GOAL” en naar onze praktische en attractieve website.

De geluidstechnici-DJ’s van dienst, onze trouwe vrienden Johan Lauwers en Patrick Biebaut, versterkten de geluksmomenten van alle fiere winnaars met enkele alomgekende voetbaltunes, waarop telkens een spontaan en warm applaus volgde.

Tenslotte toch enkele clubs die een extra vermelding verdienen wegens uitmuntende en opvallende prestaties:

 • Top 3 fair play: “ZSV Overijse” 89%, “Omnisport Bierghes veteranen” 84%, en “SKO Vollezele” 83%.
 • En 4x sportiviteitswinnaar in 5 seizoenen: “SKO Vollezele” en “Davidskornuiten”.
 • “DQS Fontaine veteranen”: 13 punten voorsprong, en op 22 wedstrijden: 18x winst, 3 draws, en amper 1 keer verloren.
 • “Stinne Boys”: vice-kampioen in het seizoen waarin hun secretaris Louis Van Ransbeeck al 40 jaar actief lid is … Een prachtige prestatie als extra “geschenk” voor hun trouwe clubvriend.
 • “Petit Saint-Guidon”: op de 3 seizoenen die ze nog maar in onze Liga spelen, al 2x Kampioen en alzo volgend seizoen al in de hoogste afdeling !
 • Verbondskampioen “de Cafeboontjes”: 3 bekers behaald in 2014-2015, vorig seizoen al de ultieme kampioenstitel, en nu opnieuw !

En met “de Dubbel” ( Kampioen én sportiviteitswinnaar), een indrukwekkend en memorabel voetbalrapport.

Tijdens het gezellig samenzijn konden de talrijke aanwezigen verbroederen, wat bijpraten, en tussendoor werden lekkere broodjes opgediend …

Muziek, clubvriendschappen en ambiance !

Vanwege het Bestuur nogmaals oprechte gelukwensen aan alle winnaars en doe zo verder !

Eveneens een dankwoord aan de vrijwilligers voor hun steun om van deze viering een fijne feestavond te maken.

Aan iedereen een welverdiende zonnige vakantie toegewenst, geniet er ten volle van, en tot vrijdagavond 11 augustus voor de algemene vergadering !

Jan De Troch, 22/05/2017

Voorzitter de heer Albert Gryseels - Openingstoespraak

Scheidsrechters Bauweraerts Koen en Kemps Gunther - Aandenken 10 jaar scheidsrechter

Kampioen afdeling 1: FC Caféboontjes

Vice kampioen afdeling 1: Tervuren Rangers

Kampioen afdeling 2A: Sparta den Bos A

Kampioen afdeling 2B: FC Petit Saint Guidon

Vice kampioen afdeling 2B: Dogs United

Kampioen afdeling 3A: VK Klein Leeuw

Vice kampioen afdeling 3A: VK Bouwvrienden

Kampioen afdeling 3B: Nickyspurters

Vice kampioen afdeling 3B: Stinne Boys

Kampioen afdeling 3C: FC Pote Agé B

Vice kampioen afdeling Veteranen, Cristal Boys V

De sfeervolle zaal

De heren Meersman Rudi en Timmermans Jean, van dienst aan de ingang.

De heer De Troch Jan, onze speaker van dienst.

FAIR-PLAY BEKER “GILBERT DE KONINCK”

Afdeling 1, FC Caféboontjes A

Afdeling 2A, Eendracht Vilvoorde

Afdeling 2B, Davidskornuiten

Afdeling 3A, Vollezele SKO

Afdeling 3B, Cristal Boys B

Afdeling 3C, ZSV Overijse

Afdeling Veteranen Bierghes OM

Onze vrijwilligers waarop we altijd kunnen rekenen

De heren Gryseels, Elst, Van Oycke, Bogemans, De Koninck en De Baerdemaeker.