Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Mededelingen

KAMPIOENENVIERING SEIZOEN 2018-2019

Deze zal plaats vinden op donderdag 16/05/2019 om 20u in zaal den Horinck, Noorderlaan 20 te Zellik. Hou deze datum vrij.

AANSLUITINGSFORMULIEREN SEIZOEN 2019-2020

Op onze website staat in de rechterkolom het aansluitingsformulier voor het seizoen 2019-2020, deze kunnen jullie printen en invullen. Dit werd ook te samen met het inschrijvingsformulier voor de kampioenenviering via mail doorgestuurd naar alle secretariaten.

OPGEPAST: de aansluitingsformulieren zijn enkel geldig indien deze voorzien zijn van alle verplichte handtekeningen (voorzitter, secretaris en penningmeester).

VERPLICHTE ALGEMENE VERGADERING.

Deze zal doorgaan op woensdag 7/08/2019 om 20u in zaal Den Horinck, Noorderlaan 20 te Zellik.

OPROEP VOOR BESTUURSLEDEN.

In het licht van een uitbreiding en versterking van het huidige Bestuur van ons Verbond doen wij een oproep aan kandidaat-bestuurders voor ons Verbond. Wie begaan is met de toekomst van ons Verbond en denkt dat hij/zij een steentje kan bijdragen aan de uitbouw van ons Verbond naar de toekomst vragen wij kandidaten op alle niveaus, dus zowel voor het bestuursniveau als voor het Onderzoekscomité.

Kandidaten kunnen zich melden bij Algemeen Secretaris Gaston Van Oycke, tel. 054 412517, Oude Steenweg 108 te 9500 Geraardsbergen, kavvv.vog@telenet.be of bij de Voorzitter Albert Gryseels, tel 0475 516942, Lt.Emmerechtsplein,1 te 1853 Strombeek, albert.gryseels@telenet.be

Aarzel niet en neem contact met ons. Onze voorwaarden zijn: een grote liefde voor de sport, verantwoordelijkheidszin, inzet en enthousiasme en meedraaien in een hechte groep waarin elk zijn taken met plezier uitvoert.

Alle ervaring kan helpen, uiteraard ervaring in het besturen van een vereniging evenals managements- en/of juridische ervaring zijn een pluspunt.

WOORDJE VAN DE VOORZITTER

Zaterdag 20 april werden de laatste inhaalwedstrijden van de competitie 2018-2019 gespeeld. Alle kampioenen zijn bekend en echt grote verrassingen zijn er eigenlijk niet geweest. In 1ste afdeling is de strijd lange tijd zeer nipt geweest maar na de dramatische wedstrijd tegen Dogs United was de veer gebroken bij de Sjoeters en kon Petit St Guidon (107 goals) het laken naar zich trekken. FC Cité en Cristal Boys Vets slaagden er in de titel te pakken zonder nederlaag. Oververdiende kampioenen dus. In de 2de afdeling zijn VOK Jezus Eik en Red Star Juniors met overwicht kampioen geworden en in de andere reeksen van 3de afdeling hebben FC Congo (109 doelpunten) en VK Poreistampers (111 doelpunten) hun favorietenrol meer dan waargemaakt. Ook de dalers zijn gekend en hier zitten toch wel wat verrassingen tussen. Wie had ooit gedacht dat Sportingboys zou degraderen met 29 punten? In 2de afdeling A is de degradatie van FC In Onzen Tijd toch wel wat onverwacht en heeft Sporting Affligem de neerwaartse trend niet kunnen omkeren. In 2B zullen FC Pichichi en Klein Leeuw dit seizoen zo snel mogelijk willen vergeten. Ikzelf heb mijn wedstrijdbezoeken onder een mooie zon afgesloten op Pote Agé tegen Bobo en ik zag een goede wedstrijd met sterk voetbal van beide zijden gekruid met veel mooie doelpunten. Knappe wedstrijd van de topscorer van Bobo (30 doelpunten) die in elke wedstrijd waarin hij speelde scoorde. Het werd 4-4 in deze fel betwiste eindeseizoenswedstrijd, goed geleid door een sterke scheidsrechter, waarin Bobo slaagde in zijn opzet om de fairplaybeker te winnen. Proficiat. Daarna kon ik nog net naar Machelen om FC Cecilia-FC Cité meepikken. Een Machels derby onder een stralende zon maar op het scherp van de snee. Toch sportief van FC Cecilia om de erehaag te vormen toen FC Cité het veld betrad. Een perfect leidende scheidsrechter kon de match onder controle houden waarin FC Cecilia de kampioenen het vuur aan de schenen legde met 1-0 aan de rust maar in een sterke 2de helft kon FC Cité zijn ambitie om de competitie af te sluiten zonder nederlaag toch in extremis bereiken.

Ook in de zaalvoetbalcompetitie ZLAZ is de ontknoping gekend: La Familia wordt kampioen voor de ZVK Lloret Boys. De bekerfinale wordt gespeeld op 24 mei in de sporthal de Waalborre te Asse. Iedereen welkom.

De competitie is voorbij maar er blijven toch wat bittere nasmaken hangen. Te veel wedstrijden werden ontsierd door agressief gedrag tegen de tegenstander, tegen de scheidsrechter, onsportief gedrag van bestuursleden en supporters, kortom zaken die niet thuishoren in het vriendenvoetbal. Er werden zware schorsingen en een laatste waarschuwing uitgesproken maar het zou beter allemaal niet meer gebeuren. Ik heb ook vastgesteld dat Brusselse ploegen bij het betreden van het veld soms op een onsportieve, en soms op het randje af racistische, manier “begroet” werden waarop deze zich revancheerden en de zaken soms uit de hand liepen. Laat iedereen in eigen hart kijken en zijn conclusies trekken. Er moeten intern ook afspraken gemaakt worden door alle besturen. Ik ga er van uit dat iedereen zijn zaterdagnamiddag wil invullen met een sportieve voetbalwedstrijd om daarna samen een pintje te drinken.

De inschrijvingen voor het nieuwe seizoen beginnen nu reeds binnen te lopen. Noteer alvast al de datum van de Algemene Vergadering op woensdagavond 7 augustus 2019. Een innovatie wil ik jullie nu reeds meegeven omdat deze maatregel misschien van belang kan zijn bij de recrutering van nieuwe spelers. Gezien de zeer positieve evaluatie van de regeling inzake het onbeperkt wisselen van de spelers op het wedstrijdblad in 3de afdeling heeft het Bestuur beslist om deze regel uit te breiden naar 2de afdeling. Dat wil dus zeggen dat in het nieuwe seizoen alle spelers die op het wedstrijdblad staan kunnen ingezet worden. Het zal spelers motiveren die anders misschien een ganse wedstrijd op de bank moeten blijven zitten en het geeft de coaches toch wel wat meer mogelijkheden.

Ons eerstvolgende afspraak blijft evenwel de kampioenenviering op donderdagavond 16 mei e.k. in zaal Den Horinck te Zellik. Iedereen welkom en tot dan.

Veel voetbalgenot,

Albert Gryseels, Voorzitter KAVVV VB/OV

FORFAIT

Voor Flora Likert wordt art.63 toegepast (3 maal ongewettigd forfait) en wordt deze ploeg uit competitie genomen. Porbenspo geeft forfait voor de rest van het seizoen, bij deze wordt art.63 toegepast (3 maal ongewettigd forfait) en wordt de ploeg uit competitie genomen.

FORFAIT

Voor Poland Team en Nissan Essenbeek B wordt art.63 toegepast (3 maal ongewettigd forfait) en worden deze ploegen uit competitie genomen.

Voor Los Muchachos wordt art.99 toegepast en wordt deze ploeg uit competitie genomen.

EMAILBERICHTEN VIA ONZE WEBSITE !!!

De ploegen zijn te bereiken via mail door te klikken op de naam van de ploeg op onze website, onderaan de pagina staat het veld om de mails door te sturen, hierop staat een beveiliging ivm de wet op de privacy.

De mailadressen van de gebruikers worden niet getoond aan de ontvanger van het bericht, er verschijnt kavvv-ov-be, dus hierop is een no-reply.

Gelieve in het bericht jullie mailadres te vermelden, zodat de ontvanger hiervan gebruik kan maken indien hij dit wenst.

Alle mailadressen van onze aangesloten clubs zijn terug te vinden in de kalender.

VERANDERINGEN SECRETARIATEN

 • Hoke – De Winter Tony: emailadres – tonny.de.winter1@telenet.be
 • JB United - Steenhaut cedric: emailadres - cedjbunited@outlook.be
 • Tervuren Rangers: Smets Eric, Dreef 190, 3090 Overijse
 • Mailadres Jezus Eik: kris_dewaegenaere@hotmail.com
 • Mailadres Week Sport: jozef.tielemans49@gmail.com
 • Mailadres Lokomotiv Centrum A: secretariaat@lokomotiv.be
 • Junlge Boys: Van Bellinghen Pieter, Koninklijke Prinsstraat 10, 1050 Brussel.
 • Mailadres FC Stroppen: jeroen.danau@gmail.com
 • VK Polder: Derdelinckx Wim, Gentsestraat 160, 9500 Geraardsbergen

  0497 852 285 / wim.derdelinckx@hotmail.com

 • Sporting Corner: Vissers Michaël, rue de la Sucrerie 49, 4280 Trognee

  michael.vissers@outlook.com 0475/604 086

 • FC Congo: Vande Weghe Matthias, Dr Spitaelslaan 268, 1502 Lembeek.

  matthiasvd.w@icloud.com - 0493/51 39 82

 • CP Leeuw: Dedobbeleer Jente, Kerkstraat 15, 1670 Pepingen. 0471/23 28 00
 • BELANGRIJKE REGLEMENTSAANPASSING.

  Art. 46 bis – In alle reeksen van derde afdeling, ook de veteranenreeks, wordt volgend systeem toegepast. Op het scheidsrechtersblad mogen 15 spelers ingeschreven worden. De 11 spelers op het veld mogen onbeperkt gewisseld worden, behalve de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Dan mag er enkel gewisseld worden in geval van blessure. De wissels gebeuren tijdens een stilstand van het spel en aan de middenlijn. De ploegafgevaardigde vraagt hiervoor de toelating aan de scheidsrechter.

  In de veteranenwedstrijd moeten er steeds minstens 6 veldspelers van 35 jaar of ouder op het veld staan. Indien er op het scheidsrechtersblad meer dan 4 spelers zijn ingeschreven van minder dan 35 jaar, moeten al deze spelers met een armband spelen. Deze armband moet van een opvallende kleur zijn en voldoende contrasteren met de kleur van de trui.

  SCHORSINGEN - HERHALING

  Langdurige schorsingen

 • VAN HOLDER Boris - 1206 - Safira - tot 16-05-2019
 • PRUDHOMME Steven - 28029 - Los Muchachos - tot 16-02-2020
 • DE PETTER Samuel - 27668 - Flora Likert - tot 2-11-2020
 • LEVENSLANGE SCHORSINGEN / 3 jaar

 • AL MOUSSAOUI HAMZA – 18611 - WEEK SPORT - tot 9-12-2019
 • AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

  Reeds jaren besteedt KAVVV & FEDES vzw veel aandacht aan ethisch verantwoord sporten. Alle begeleiders ondertekenen het Ethisch Charter alvorens ze ingeschakeld worden in onze organisaties, aangesloten vechtsportclubs ondertekenen een gedragscode,...

  Net als elke sportfederatie heeft KAVVV & FEDES vzw een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Dit meldpunt is een eerste aanspreekpunt waarbij clubs, sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht kunnen met vragen, vermoedens of klachten over grensoverschrijdend gedrag van verbale of fysieke aard, pestgedrag, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, ...

  De aanspreekpersonen (API's) binnen KAVVV & FEDES vzw zijnDavy Van Bogaert (recreatieve competities en clubs) en Joost De Meyer (clubs, sportkampen, stages en andere, eigen organisaties). Davy en Joost zij de eerste opvang- en doorverwijspunten binnen de federatie. op basis van Interne procedures, reglementen en externe kanalen zoals ICES, worden meldingen gecapteerd en opgevolgd waarbij we steeds streven naar een duurzame oplossing van de gesignaleerde problemen.

  Je kan het aanspreekpunt bereiken via volgende kanalen:

  Via mail (op werkdagen gegarandeerd antwoord binnen de 24 uur):

 • Afdeling Oost (Davy): secretariaatkavvv@skynet.be
 • Afdeling West (Joost): clubs@kavvvfedes
 • Via telefoon:

 • Afdeling Oost (Davy); 03 239 99 05
 • Afdeling West (Joost); 050 35 13 05
 • Zijn bovenstaande kanalen niet wat je zoekt maar heb je toch nood aan een luisterend oor? Heb je iets gezien of meegemaakt, en weet je niet hoe je hiermee omgaat? Bij een vraag, verontrusting, vermoeden, vaststelling of onthulling van grensoverschrijdend gedrag...kan je in vertrouwen terecht bij onderstaande kanalen:

 • Neem contact op met de hulplijn 1712. Ervaren hulpverleners staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Je kan hen bellen, elke werkdag, van 9 tot 17 uur.
 • Kinderen en jongeren kunnen een luisterend oor vinden bij Awel (www.awel.be). Je kan Awel elke dag telefonisch bereiken op het nummer 102 van 16 uur tot 22 uur, of chatten tussen 18uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je kan hen ook mailen of op het forum je vraag stellen.
 • Voor kinderen en jongeren is er ook de chatmogelijkheid www.nupraaatikerover.be. Jekan anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker op maandag- en dinsdagavond van 18u30 tot 21u30 en op woensdag- en donderdagavond van 19u tot 22u.
 • Naast deze kanalen en openingsuren, kan je terecht bij Tele-Onthaal (www.tele-onthaal.be) op het nummer 106, 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar, of elke avond (en woensdagnamiddag al vanaf 15u) via chat.
 • SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Bouwvrienden
 • Cecilia United
 • Cite
 • Depot
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • In Onzen Tijd
 • JB United
 • Los Muchachos
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poland Team
 • Porbenspo
 • Poreistampers
 • Pote Age Jette
 • Sporting Boys
 • Staff Team
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • Zuun United
 • Opgepast. Bobo kan zowel op een grasterrein of synthetisch terrein spelen, gelieve voor beide aangepast schoeisel te voorzien.
 • ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  OPVRAGEN RIJKSREGISTERNUMMERS

  Elke sportfederatie wordt in het nieuwe decreet op de Vlaamse sportfederaties verplicht van overheidswege opgedragen om over alle rijksregisternummers van haar leden te beschikken.

  Wij vragen de clubs om onderstaande link zoveel mogelijk rond te sturen bij de aangesloten leden om zo eenvoudig mogelijk het rijksregisternummer te kunnen bekomen.

  Het invullen van uw rijksregisternummer via deze link duurt slechts enkele seconden.

  Ga dus snel op:http://registratie.kavvv.be/ zodat u op vereiste scherm terechtkomt: Vul uw gegevens in en klik op verzenden!

  Opgepast: bij nieuwe aansluitingen moet het rijksregisternummer ipv het identiteitsnummer ingevuld worden.

  OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

  Naar jaarlijkse gewoonte doen we een oproep naar de clubs toe voor het aanwerven van nieuwe scheidsrechters.

  Enkele refs stoppen, gezien hun leeftijd maar met spijt in het hart.

  Wij vragen dan ook aan de clubs om eens rond te kijken in hun midden, spelers die stoppen met voetballen kunnen altijd aan de slag als scheidsrechter. Aan onze huidige scheidsrechters vragen wij of er in hun vriendenkring geen kandidaten zijn zodat wij ook het volgende seizoen probleemloos kunnen starten.

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding