Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Mededelingen

OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS.

Opnieuw was er op de wedstrijden van 18/01/2020 een tekort aan scheidsrechters en wij zien voor de volgende wedstrijden geen verbetering.

Daarom vragen wij nogmaals aan de clubs die over geen scheidsrechter beschikken een inspanning te leveren zodat wij met een gerust gemoed het einde van de competitie kunnen afwerken.

AFREKENING BOETES.

Eind december is er naar alle secretarissen de afrekening gestuurd van de boetes van het huidige seizoen. Uiterste datum van betaling is 29 januari. Opgelet, deze keer wordt er geen uitstel van betaling gedaan Dit houdt in dat de ploegen die op 29 januari nog niet betaald hebben, de wedstrijd van 1 februari met forfait zullen verliezen. Dus ..... betaal op tijd Wie de afrekening niet zou gekregen hebben, gelieve dan dringend schriftelijk contact op te nemen met de penningmeester Rudi Meersman.

AANVRAGEN UITSTEL WEDSTRIJDEN.

De laatste dagen zijn er verschillende mails geweest betreft het alsnog uitstellen van een wedstrijd. Hierbij nogmaals het artikel 69, waar strikt wordt aan gehouden.

Elke ploeg heeft recht op 1 vrije speeldag Deze dient schriftelijk te worden aangevraagd, minstens 1 week op voorhand Enkel zeer gegronde redenen of geval van heirkracht kunnen een wedstrijd anders uitstellen. Ook deze aanvragen dienen schriftelijk te gebeuren Aanvragen van uitstel door gebrek aan spelers wordt niet aanvaard voor uitstel

NIEUW: Synthetisch of grasterrein

Opgepast. FC Safira kan zowel op een grasterrein of synthetisch terrein spelen, gelieve voor beide aangepast schoeisel te voorzien. FC F.D.C. speelt op een synthetisch terrein.

BEREIKBAARHEID TERREIN EENDRACHT VILVOORDE - PENARROYA - ONS HUIS

Het terrein van Eendracht Vilvoorde, Penarroya en Ons Huis is opnieuw bereikbaar volgens de normale manier, enkel komende van Neder Over Heembeek is de Brusselsesteenweg afgesloten tot eind 2020!!

ALGEMENE AFGELASTINGEN.

Bij algemene afgelastingen verschijnen die onmiddellijk op onze website www.kavvv-vb-ov.be

 • Alle secretarissen en scheidsrechters worden verwittigd per email.
 • Bij slechte en onzekere weersomstandigheden zal er op zaterdag om 10 uur ten laatste een definitieve beslissing genomen worden en die zal verschijnen op de website.
 • Bij algemene afgelasting worden de schorsingen voorzien voor die dag verschoven naar de volgende speeldag.
 • Bij afgelastingen ter plaatse worden de schorsingen voorzien voor die dag, beschouwd als uitgevoerd.
 • Bij eventuele twijfel i.v.m. schorsingen, gelieve contact op te nemen met de heer Gaston Van Oycke – Tel.:054-41-25-17.
 • WOORDJE VAN DE VOORZITTER

  De feestdagen liggen eindelijk achter de rug. Kerstmis en Nieuwjaar werden gevierd in familiekring, met vrienden, thuis, in het buitenland. De batterijen zijn weer opgeladen en het beginnende buikje kan er weer afgelopen worden. De goesting is groot om er terug aan te beginnen.

  Het was zaterdag fris, het bleef droog en met het winterzonnetje was het al bij al goed voetbalweer. Ik zag zaterdag 2 wedstrijden in Humbeek: Lokomotiv A-Nissan Essenbeek B (3de afdeling C) en Lokomotiv B-Stinne Boys in 2de afdeling A. Deze 4 ploegen hadden de grinta om er weliswaar op een faire en sportieve manier eens goed in te vliegen. Lokomotiv A creëerde heel wat kansen in de 1ste helft en deed Nissan Essenbeek B wijken zodat de 2-0 stand bij de rust ook logisch leek maar toen kwam Nissan Essenbeek met vlot aanvallend spel terug in de wedstrijd en voelde je dat de wedstrijd nog niet was gespeeld. Het werd inderdaad 2-1 en de laatste 20 minuten werden zeer spannende minuten met kansen aan beide zijden. Een prachtige aanval van Lokomotiv met een technisch hoogstandje, bal stilgelegd op de borst en in de draai een vluchtschot, strandde op de lat en een Nissan-aanvaller schoot na een snijdende aanval onbegrijpelijk naast toen hij alleen kwam voor de doelman. Toch werd het nog 2-2 in de laatste minuut en stortte de Locomotiv-hemel in. Totale ontreddering bij de thuisploeg maar enkele seconden voor het einde kregen zij nog een vrijschop aan de zijlijn. Gans Locomotiv naar voren waar de bal in het pak gedropt werd en in het geharrewar voor doel kon Locomotiv met een mooie omhaal toch de zege thuishouden. 3-2 in de laatste seconde. De ontlading was tot in Grimbergen te horen. Dit was een zure ervaring voor Essenbeek maar een opsteker voor Locomotiv. Locomotiv B-Stinne Boys was een wedstrijd tussen subtoppers uit de reeks 2A. Het werd een vrij evenwichtige wedstrijd waarbij het thuisvoordeel en het ietsje meer individueel talent van 2 bepalende spelers van Locomotiv B het haalde van een goed georganiseerd Stinne Boys. Locomotiv haalde het met 2-0. In de rangschikking spelen ze haasje over. Gezien het sportieve gedrag van de 4 ploegen had een goed leidende scheidsrechter niet al te veel moeite om de wedstrijden in goede banen te leiden. In de bekercompetitie voor veteranenploegen won JB United verrassend van de Dogs United V met 2-3. Het kan in de beker nog alle kanten uit.

  Mag ik aan alle clubs nog een succesvol en sportief vervolg wensen voor de rest van het seizoen. Als de weersomstandigheden blijven zoals voorspeld voor de volgende weken zal de competitie vroeg gedaan zijn, misschien zelfs al op 28 maart 2020. Het zou een record zijn of hoe de globale opwarming van de aarde ook zijn weerslag heeft op onze competitie. Er kan echter nog van alles gebeuren in de laatste 10 wedstrijden, er zijn dus nog 30 punten te verdienen.

  Veel voetbalgenot,

  Albert Gryseels

  Oproep aan spelers en bestuurders van de clubs aangesloten bij KAVVV&FEDES voetbal VB/OV

  Er bereiken ons berichten over racistische opmerkingen, beledigingen en oerwoudgeluiden naar spelers met een andere huidskleur of naar spelers van allochtone origine.

  Ook in de KBVB, zie de recente incidenten op KV Mechelen en KV Kortrijk, en internationaal bij wedstrijden in Italië en Bulgarije, steekt het fenomeen de kop op. Men verwijt de KBVB een te lakse aanpak van racisme.

  Dat zal niet gebeuren in ons Verbond. De scheidsrechters hebben opdracht gekregen om alle uitingen van racisme, beledigingen of oerwoudgeluiden dadelijk te detecteren. Hij kan de wedstrijd onmiddellijk stilleggen voor enkele minuten (max.10 min.), de kapiteins en de terreinafgevaardigde bij zich roepen die het nodige moeten doen om spelers, bestuurders en supporters tot de orde te roepen. Een speler die racistische opmerkingen maakt kan direct met rood bestraft worden. Daarna kan het spel hervat worden. Indien daarna nog racistische beledigingen worden geroepen kan de scheidsrechter de wedstrijd definitief stilleggen en vermelden op het scheidsrechterblad.

  Het Onderzoekscomité zal dan beslissen dat de verantwoordelijke ploeg de wedstrijd verliest met forfaitcijfers.

  Wij hopen dat de clubbesturen de nodige informatie geven aan spelers en supporters over hun gedrag op en naast het veld.

  Het Bestuur van KAVVV&FEDES voetbal VB/OB

  UITSPRAKEN ONDERZOEKSCOMITE

  Op de website is de pagina Onderzoekscomite aangepast. Vanaf heden zijn de vorige en huidige uitspraken hierop altijd terug te vinden.

  BEKER VETERANEN

  GROEP 1

 • 02/11/19 JB United - Zuun United / 0-5
 • 09/11/19 Week Sport - Dogs United / 2 - 5
 • 11/01/20 Dogs United - JB United / 2 - 3
 • 15/02/20 15u Zuun United - Dogs United
 • 22/02/20 14u JB United - Week Sport
 • 28/03/20 15u Zuun United - Week Sport
 • GROEP 2

 • 07/12/19 16u30 Sparta den Bos - Gareel / 3 - 3
 • 18/01/20 16u30 Sparta den Bos - Cristal Boys
 • 25/01/20 13u30 Gareel - Cristal Boys
 • 15/02/20 14u Sporting Corner - Gareel
 • 22/02/20 14u Sporting Corner - Sparta den Bos
 • 28/03/20 14u Cristal Boys - Sporting Corner
 • BELANGRIJK BERICHT VOOR ALLE CLUBS - AANSLUITING LEDEN EN SPELERS.

  Door de nieuwe reglementen is het doorgeven van het rijksregisternummer van de aangesloten leden verplicht. Gelieve het nummer in te vullen op de aansluitingskaart. Bij het ontbreken hiervan worden de aansluitingskaarten teruggestuurd naar betrokken clubs.

  OPSTUREN WEDSTRIJDBLADEN.

  Wij willen de clubverantwoordelijken erop attent maken dat bij Bpost de verzendwijze van post veranderd is. Een brief met gewone postzegels wordt bij de geadresseerde afgeleverd na 3 dagen (dag van posten niet bijgerekend). Bij gebruik van een priorzegel is de levering voorzien de volgende dag. Gebruik priorzegels om eventuele boetes te vermijden (10€ bij de 1ste overtreding).

  TOEPASSING ART.43

  Om eventuele discussies in verband met art.43 te vermijden hebben wij op de Bestuursvergadering beslist dat enkel de identiteitskaart (of een officieel document van verlies) van de spelers kan gebruikt worden, dus andere documenten zoals rijbewijs worden niet aanvaard.

  SCHORSINGEN VANAF 7/09/2019 - HERHALING

  Geschorst voor 16 speeldagen tot en met 29/02/2020

 • ALVES DIMIZ Miller - 27911 - Red Star Juniors
 • Langdurige schorsingen

 • PRUDHOMME Steven - 28029 - Los Muchachos - tot 16-02-2020
 • DE PETTER Samuel - 27668 - Flora Likert - tot 2-11-2020
 • DE SMEDT Steven - 4208 - Lamme Guiche - tot 18/01/2021
 • In samenspraak met de verzekeringsmaatschappij Ethias en het Hoofdbestuur KAVVV werd beslist om vanaf heden, bij aansluiting van een nieuw lid, geen medische fiche meer vereist is.

  Mailadres

  SKO Vollezele: koen.biesemans@roullier.com

  VERANDERING KLEUREN UITRUSTING

  FLORA: Trui - zwart/grijs

  STAFFTEAM: Trui - donkergrijs, Broek donkergrijs.

  NISSAN ESSENBEEK B - Trui: geel, Broek: zwart of geel

  NOORDDERLICHT: Trui - zwart, Broek: zwart.

  EMAILBERICHTEN VIA ONZE WEBSITE !!!

  De ploegen zijn te bereiken via mail door te klikken op de naam van de ploeg op onze website, onderaan de pagina staat het veld om de mails door te sturen, hierop staat een beveiliging ivm de wet op de privacy.

  De mailadressen van de gebruikers worden niet getoond aan de ontvanger van het bericht, er verschijnt kavvv-ov-be, dus hierop is een no-reply.

  Gelieve in het bericht jullie mailadres te vermelden, zodat de ontvanger hiervan gebruik kan maken indien hij dit wenst.

  Alle mailadressen van onze aangesloten clubs zijn terug te vinden in de kalender.

  SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Bouwvrienden
 • Cecilia United
 • Cite
 • Depot
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • FC F.D.C.
 • In Onzen Tijd
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poreistampers
 • Pote Age Jette
 • Staffteam
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • Zuun United
 • Opgepast. Bobo, FCS Lembeek,FC Safira, ZSV Overijse en JB United kunnen zowel op een grasterrein of synthetisch terrein spelen, gelieve voor beide aangepast schoeisel te voorzien.
 • AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

  Reeds jaren besteedt KAVVV & FEDES vzw veel aandacht aan ethisch verantwoord sporten. Alle begeleiders ondertekenen het Ethisch Charter alvorens ze ingeschakeld worden in onze organisaties, aangesloten vechtsportclubs ondertekenen een gedragscode,...

  Net als elke sportfederatie heeft KAVVV & FEDES vzw een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Dit meldpunt is een eerste aanspreekpunt waarbij clubs, sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht kunnen met vragen, vermoedens of klachten over grensoverschrijdend gedrag van verbale of fysieke aard, pestgedrag, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, ...

  De aanspreekpersonen (API's) binnen KAVVV & FEDES vzw zijnDavy Van Bogaert (recreatieve competities en clubs) en Joost De Meyer (clubs, sportkampen, stages en andere, eigen organisaties). Davy en Joost zij de eerste opvang- en doorverwijspunten binnen de federatie. op basis van Interne procedures, reglementen en externe kanalen zoals ICES, worden meldingen gecapteerd en opgevolgd waarbij we steeds streven naar een duurzame oplossing van de gesignaleerde problemen.

  Je kan het aanspreekpunt bereiken via volgende kanalen:

  Via mail (op werkdagen gegarandeerd antwoord binnen de 24 uur):

 • Afdeling Oost (Davy): secretariaatkavvv@skynet.be
 • Afdeling West (Joost): clubs@kavvvfedes
 • Via telefoon:

 • Afdeling Oost (Davy); 03 239 99 05
 • Afdeling West (Joost); 050 35 13 05
 • Zijn bovenstaande kanalen niet wat je zoekt maar heb je toch nood aan een luisterend oor? Heb je iets gezien of meegemaakt, en weet je niet hoe je hiermee omgaat? Bij een vraag, verontrusting, vermoeden, vaststelling of onthulling van grensoverschrijdend gedrag...kan je in vertrouwen terecht bij onderstaande kanalen:

 • Neem contact op met de hulplijn 1712. Ervaren hulpverleners staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Je kan hen bellen, elke werkdag, van 9 tot 17 uur.
 • Kinderen en jongeren kunnen een luisterend oor vinden bij Awel (www.awel.be). Je kan Awel elke dag telefonisch bereiken op het nummer 102 van 16 uur tot 22 uur, of chatten tussen 18uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je kan hen ook mailen of op het forum je vraag stellen.
 • Voor kinderen en jongeren is er ook de chatmogelijkheid www.nupraaatikerover.be. Jekan anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker op maandag- en dinsdagavond van 18u30 tot 21u30 en op woensdag- en donderdagavond van 19u tot 22u.
 • Naast deze kanalen en openingsuren, kan je terecht bij Tele-Onthaal (www.tele-onthaal.be) op het nummer 106, 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar, of elke avond (en woensdagnamiddag al vanaf 15u) via chat.
 • ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding