Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Algemene afgelasting (niet voor ZLAZ) op zaterdag 29/02/2020!

Mededelingen

OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHERS.

Slechts 21 van de 73 aangesloten clubs voldoen aan art.34 waarbij de club verplicht is een aangesloten scheidsrechter te hebben. Wij doen hierbij een oproep naar de clubs toe voor het aanwerven van nieuwe scheidsrechters.

Wij vragen dan ook aan de clubs om eens rond te kijken in hun midden, spelers die stoppen met voetballen kunnen altijd aan de slag als scheidsrechter. Aan onze huidige scheidsrechters vragen wij of er in hun vriendenkring geen kandidaten zijn. Voor verdere info gelieve contact op te nemen met Van Oycke Gaston, kavvv.vog@telenet.be

AANVRAGEN UITSTEL WEDSTRIJDEN.

De laatste dagen zijn er verschillende mails geweest betreft het alsnog uitstellen van een wedstrijd. Hierbij nogmaals het artikel 69, waar strikt wordt aan gehouden.

Elke ploeg heeft recht op 1 vrije speeldag Deze dient schriftelijk te worden aangevraagd, minstens 1 week op voorhand Enkel zeer gegronde redenen of geval van heirkracht kunnen een wedstrijd anders uitstellen. Ook deze aanvragen dienen schriftelijk te gebeuren Aanvragen van uitstel door gebrek aan spelers wordt niet aanvaard voor uitstel

NIEUW: Synthetisch of grasterrein

Opgepast. FC Safira kan zowel op een grasterrein of synthetisch terrein spelen, gelieve voor beide aangepast schoeisel te voorzien. FC F.D.C. speelt op een synthetisch terrein.

BEREIKBAARHEID TERREIN EENDRACHT VILVOORDE - PENARROYA - ONS HUIS

Het terrein van Eendracht Vilvoorde, Penarroya en Ons Huis is opnieuw bereikbaar volgens de normale manier, enkel komende van Neder Over Heembeek is de Brusselsesteenweg afgesloten tot eind 2020!!

ALGEMENE AFGELASTINGEN.

Bij algemene afgelastingen verschijnen die onmiddellijk op onze website www.kavvv-vb-ov.be

 • Alle secretarissen en scheidsrechters worden verwittigd per email.
 • Bij slechte en onzekere weersomstandigheden zal er op zaterdag om 10 uur ten laatste een definitieve beslissing genomen worden en die zal verschijnen op de website.
 • Bij algemene afgelasting worden de schorsingen voorzien voor die dag verschoven naar de volgende speeldag.
 • Bij afgelastingen ter plaatse worden de schorsingen voorzien voor die dag, beschouwd als uitgevoerd.
 • Bij eventuele twijfel i.v.m. schorsingen, gelieve contact op te nemen met de heer Gaston Van Oycke – Tel.:054-41-25-17.
 • WOORDJE VAN DE VOORZITTER

  Onlangs, toen ik een wedstrijd bijwoonde, kreeg ik een vraag van een supporter waarom een speler van een bepaalde ploeg zulke zware straf had gekregen. Hij vond dat die speler eigenlijk niets ergs had gedaan, geen zware overtreding, geen zware tackle, maar enkel wat had “gespekeld” (sic). Ik was zeer verbaasd over deze opmerking. Voor mij, en voor vele anderen, ook voor de leden van het Onderzoekscomité, is spuwen naar een tegenstrever van het laagste en gemeenste wat kan gebeuren op een voetbalveld. Een zware overtreding kan je nog plaatsen in een sportieve fase, een duel, en spelers durven al eens de grenzen aftasten van een te brave scheidsrechter maar spuwen is een bewuste daad van gebrek aan respect voor de tegenstander, een laffe en vernederende uiting van misprijzen t.o.v. een andere sporter. Als het dan bewust 2 maal gebeurt, kan de sanctie, wat mij betreft, enkel maar zwaar zijn. Het reglement, in het bijzonder de artikels 218 en 223, zijn zeer duidelijk en kunnen, in het geval van spuwen naar een speler oplopen tot 15 speeldagen. Indien er gespuwd wordt naar een scheidsrechter loopt de strafmaat op van 3 maand tot 1 jaar. En terecht, spuwen hoort op geen enkele manier op onze voetbalvelden. Nergens, eigenlijk.

  Dit weekend heb ik ook grote ogen van ongeloof en verbazing getrokken toen ik het forfait vernam van Tervuren Rangers voor hun wedstrijd tegen Petit ST Guidon, een wedstrijd tussen de nummers 3 en (op dat ogenblik) 6 uit het klassement van eerste afdeling. Tervuren Rangers motiveerde zijn beslissing als volgt: ”Bijna iedereen van onze club is helemaal niet gemotiveerd om tegen een ploeg te spelen, die op een paar uitzonderingen na, uitsluitend bestaat uit spelers uit 1ste en 2de provinciale. Dit is totale oneerlijke concurrentie en wij willen niet belachelijk gemaakt te worden en houden de eer aan onszelf.” Dit is ongehoord en gaat in tegen alle sportieve regels. Een ploeg die in competitie uitkomt en die weigert een wedstrijd te spelen omdat ze denkt dat de tegenstrever sterker is. Wil dat dus zeggen dat ze nog enkel willen spelen tegen ploegen waarvan ze denken dat ze er wel tegen kunnen winnen? Het is dan ook nog eens flagrant onwaar. De ploeg van Petit st Guidon is volledig in orde met onze reglementen en daarboven spelen er geen spelers uit 1ste provinciale, wel 1 speler in 2de provinciale en 3 die soms uitkomen in 3de provinciale, alle anderen, dus minimum 7 spelers, zijn enkel actief in het liefhebbersverbond. Het reglement, en bijzonder artikel 10, wordt dus meer dan gerespecteerd. Trouwens Petit St Guidon telt 4 nederlagen en staat pas derde, dus zo onoverwinnelijk zijn ze toch ook niet. Ook zij zijn een team dat zich elke zaterdag opmaakt om een leuke wedstrijd te spelen en die na het forfait van Tervuren Rangers ontgoocheld moesten thuisblijven. Welke boodschap geeft Tervuren Rangers aan de ploegen die na hen zijn geklasseerd? “Onnozelaars, waarom spelen jullie nog wedstrijden tegen ploegen boven jullie omdat jullie waarschijnlijk toch verliezen?” Waar is de sportieve uitdaging om tegen een sterke ploeg toch eens tot het uiterste te gaan zoals het sporters betaamt. Dit gebrek aan sportieve ambitie kan ik echt niet waarderen en zal hopelijk eenmalig blijven want dit beschadigt de reputatie en van de club en van ons Verbond. Door deze onbegrijpelijke beslissing verliest Tervuren Rangers zijn nochtans gunstige klassering in de fair-playbeker en worden zij ervan uitgesloten voor dit seizoen.

  Veel voetbalgenot,

  Albert Gryseels - Voorzitter KAVVV & FEDES-voetbal VB/OV

  Oproep aan spelers en bestuurders van de clubs aangesloten bij KAVVV&FEDES voetbal VB/OV

  Er bereiken ons berichten over racistische opmerkingen, beledigingen en oerwoudgeluiden naar spelers met een andere huidskleur of naar spelers van allochtone origine.

  Ook in de KBVB, zie de recente incidenten op KV Mechelen en KV Kortrijk, en internationaal bij wedstrijden in Italië en Bulgarije, steekt het fenomeen de kop op. Men verwijt de KBVB een te lakse aanpak van racisme.

  Dat zal niet gebeuren in ons Verbond. De scheidsrechters hebben opdracht gekregen om alle uitingen van racisme, beledigingen of oerwoudgeluiden dadelijk te detecteren. Hij kan de wedstrijd onmiddellijk stilleggen voor enkele minuten (max.10 min.), de kapiteins en de terreinafgevaardigde bij zich roepen die het nodige moeten doen om spelers, bestuurders en supporters tot de orde te roepen. Een speler die racistische opmerkingen maakt kan direct met rood bestraft worden. Daarna kan het spel hervat worden. Indien daarna nog racistische beledigingen worden geroepen kan de scheidsrechter de wedstrijd definitief stilleggen en vermelden op het scheidsrechterblad.

  Het Onderzoekscomité zal dan beslissen dat de verantwoordelijke ploeg de wedstrijd verliest met forfaitcijfers.

  Wij hopen dat de clubbesturen de nodige informatie geven aan spelers en supporters over hun gedrag op en naast het veld.

  Het Bestuur van KAVVV&FEDES voetbal VB/OB

  UITSPRAKEN ONDERZOEKSCOMITE

  Op de website is de pagina Onderzoekscomite aangepast. Vanaf heden zijn de vorige en huidige uitspraken hierop altijd terug te vinden.

  BEKER VETERANEN

  GROEP 1

 • 02/11/19 JB United - Zuun United / 0-5
 • 09/11/19 Week Sport - Dogs United / 2 - 5
 • 11/01/20 Dogs United - JB United / 2 - 3
 • 15/02/20 15u Zuun United - Dogs United / 0 - 5
 • 22/02/20 14u JB United - Week Sport / 2 - 2
 • 28/03/20 15u Zuun United - Week Sport
 • GROEP 2

 • 07/12/19 16u30 Sparta den Bos - Gareel / 3 - 3
 • 18/01/20 16u30 Sparta den Bos - Cristal Boys / 0 - 2
 • 25/01/20 13u30 Gareel - Cristal Boys / 0 - 2
 • 15/02/20 14u Sporting Corner - Gareel / 7 - 0
 • 22/02/20 14u Sporting Corner - Sparta den Bos / 5 - 0
 • 28/03/20 14u Cristal Boys - Sporting Corner
 • BELANGRIJK BERICHT VOOR ALLE CLUBS - AANSLUITING LEDEN EN SPELERS.

  Door de nieuwe reglementen is het doorgeven van het rijksregisternummer van de aangesloten leden verplicht. Gelieve het nummer in te vullen op de aansluitingskaart. Bij het ontbreken hiervan worden de aansluitingskaarten teruggestuurd naar betrokken clubs.

  OPSTUREN WEDSTRIJDBLADEN.

  Wij willen de clubverantwoordelijken erop attent maken dat bij Bpost de verzendwijze van post veranderd is. Een brief met gewone postzegels wordt bij de geadresseerde afgeleverd na 3 dagen (dag van posten niet bijgerekend). Bij gebruik van een priorzegel is de levering voorzien de volgende dag. Gebruik priorzegels om eventuele boetes te vermijden (10€ bij de 1ste overtreding).

  TOEPASSING ART.43

  Om eventuele discussies in verband met art.43 te vermijden hebben wij op de Bestuursvergadering beslist dat enkel de identiteitskaart (of een officieel document van verlies) van de spelers kan gebruikt worden, dus andere documenten zoals rijbewijs worden niet aanvaard.

  SCHORSINGEN VANAF 7/09/2019 - HERHALING

  Geschorst voor 16 speeldagen tot en met 29/02/2020

 • ALVES DIMIZ Miller - 27911 - Red Star Juniors
 • Langdurige schorsingen

 • PRUDHOMME Steven - 28029 - Los Muchachos - tot 16-02-2020
 • DE PETTER Samuel - 27668 - Flora Likert - tot 2-11-2020
 • DE SMEDT Steven - 4208 - Lamme Guiche - tot 18/01/2021
 • In samenspraak met de verzekeringsmaatschappij Ethias en het Hoofdbestuur KAVVV werd beslist om vanaf heden, bij aansluiting van een nieuw lid, geen medische fiche meer vereist is.

  Mailadres

  SKO Vollezele: koen.biesemans@roullier.com

  VERANDERING KLEUREN UITRUSTING

  FLORA: Trui - zwart/grijs

  STAFFTEAM: Trui - donkergrijs, Broek donkergrijs.

  NISSAN ESSENBEEK B - Trui: geel, Broek: zwart of geel

  NOORDDERLICHT: Trui - zwart, Broek: zwart.

  EMAILBERICHTEN VIA ONZE WEBSITE !!!

  De ploegen zijn te bereiken via mail door te klikken op de naam van de ploeg op onze website, onderaan de pagina staat het veld om de mails door te sturen, hierop staat een beveiliging ivm de wet op de privacy.

  De mailadressen van de gebruikers worden niet getoond aan de ontvanger van het bericht, er verschijnt kavvv-ov-be, dus hierop is een no-reply.

  Gelieve in het bericht jullie mailadres te vermelden, zodat de ontvanger hiervan gebruik kan maken indien hij dit wenst.

  Alle mailadressen van onze aangesloten clubs zijn terug te vinden in de kalender.

  SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Bouwvrienden
 • Cecilia United
 • Cite
 • Depot
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • FC F.D.C.
 • In Onzen Tijd
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poreistampers
 • Pote Age Jette
 • Staffteam
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • Zuun United
 • Opgepast. Bobo, FCS Lembeek,FC Safira, ZSV Overijse en JB United kunnen zowel op een grasterrein of synthetisch terrein spelen, gelieve voor beide aangepast schoeisel te voorzien.
 • AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

  Reeds jaren besteedt KAVVV & FEDES vzw veel aandacht aan ethisch verantwoord sporten. Alle begeleiders ondertekenen het Ethisch Charter alvorens ze ingeschakeld worden in onze organisaties, aangesloten vechtsportclubs ondertekenen een gedragscode,...

  Net als elke sportfederatie heeft KAVVV & FEDES vzw een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Dit meldpunt is een eerste aanspreekpunt waarbij clubs, sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht kunnen met vragen, vermoedens of klachten over grensoverschrijdend gedrag van verbale of fysieke aard, pestgedrag, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, ...

  De aanspreekpersonen (API's) binnen KAVVV & FEDES vzw zijnDavy Van Bogaert (recreatieve competities en clubs) en Joost De Meyer (clubs, sportkampen, stages en andere, eigen organisaties). Davy en Joost zij de eerste opvang- en doorverwijspunten binnen de federatie. op basis van Interne procedures, reglementen en externe kanalen zoals ICES, worden meldingen gecapteerd en opgevolgd waarbij we steeds streven naar een duurzame oplossing van de gesignaleerde problemen.

  Je kan het aanspreekpunt bereiken via volgende kanalen:

  Via mail (op werkdagen gegarandeerd antwoord binnen de 24 uur):

 • Afdeling Oost (Davy): secretariaatkavvv@skynet.be
 • Afdeling West (Joost): clubs@kavvvfedes
 • Via telefoon:

 • Afdeling Oost (Davy); 03 239 99 05
 • Afdeling West (Joost); 050 35 13 05
 • Zijn bovenstaande kanalen niet wat je zoekt maar heb je toch nood aan een luisterend oor? Heb je iets gezien of meegemaakt, en weet je niet hoe je hiermee omgaat? Bij een vraag, verontrusting, vermoeden, vaststelling of onthulling van grensoverschrijdend gedrag...kan je in vertrouwen terecht bij onderstaande kanalen:

 • Neem contact op met de hulplijn 1712. Ervaren hulpverleners staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Je kan hen bellen, elke werkdag, van 9 tot 17 uur.
 • Kinderen en jongeren kunnen een luisterend oor vinden bij Awel (www.awel.be). Je kan Awel elke dag telefonisch bereiken op het nummer 102 van 16 uur tot 22 uur, of chatten tussen 18uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je kan hen ook mailen of op het forum je vraag stellen.
 • Voor kinderen en jongeren is er ook de chatmogelijkheid www.nupraaatikerover.be. Jekan anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker op maandag- en dinsdagavond van 18u30 tot 21u30 en op woensdag- en donderdagavond van 19u tot 22u.
 • Naast deze kanalen en openingsuren, kan je terecht bij Tele-Onthaal (www.tele-onthaal.be) op het nummer 106, 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar, of elke avond (en woensdagnamiddag al vanaf 15u) via chat.
 • ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding