Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Mededelingen

BERICHT AAN ALLE CLUBS.

In de loop van deze week zullen de secretarissen van alle clubs een afrekening ontvangen i.v.m. de opgelopen boetes, deze dient te worden betaald ten laatste op woensdag 17/01/2018.

Bij gebrek aan betaling kan art.99 van de voetbalreglementen van de KAVVV toegepast worden.

ALGEMENE AFGELASTINGEN.

 • Bij algemene afgelastingen verschijnen die onmiddellijk op onze website www.kavvv-vb-ov.be
 • Alle secretarissen en scheidsrechters worden verwittigd per email.
 • Bij slechte en onzekere weersomstandigheden zal er op zaterdag om 10 uur ten laatste een definitieve beslissing genomen worden en die zal verschijnen op de website
 • Bij algemene afgelasting worden de schorsingen voorzien voor die dag verschoven naar de volgende speeldag.
 • Bij afgelastingen ter plaatse worden de schorsingen voorzien voor die dag, beschouwd als uitgevoerd.
 • Bij eventuele twijfel i.v.m. schorsingen, gelieve contact op te nemen met de heer Gaston Van Oycke – Tel.:054-41-25-17
 • WOORDJE VAN DE VOORZITTER

  Hopelijk is iedereen de nieuwjaarsdagen goed doorgekomen. De nieuwjaarswensen zinderen nog na en na 2 algemene afgelastingen werd de laatste competitiehelft aangevat.

  Toch wil ik de aandacht eens vestigen op onze zaalcompetitie die weinig last ondervond van de slechte velden en het slechte weer: De Zaalvoetbal Liga Asse-Zellik (ZLAZ). Zoals jullie weten en op onze website kunnen volgen spelen zij sinds dit seizoen onder onze vleugels. Voor dit 1ste seizoen boden zich 9 ploegen aan die er een boeiende competitie van maken en er op maandag- en vrijdagavond in de sporthalle De Waalborre in Asse zaalvoetallen op een verrassend goed niveau. Zoals ook de klassieke voetbalploegen zijn zij zuivere liefhebbers en spelen zij onder de KAVVV&Fedesvlag en bieden wij administratieve en logistieke ondersteuning en genieten zij van onze gunstige verzekeringspolis bij Ethias. Het is een boeiende competitie met een hevige strijd aan de top. De Lloret Boys leiden op dit ogenblik voor La Familia, kort gevolgd door Real Asse en Niveau Nihil. Bovenop deze competitie betwisten zij ook een beker waarvan de finale zal gespeeld woeden op vrijdagavond 25 mei en waarop iedereen nu reeds van harte is uitgenodigd. Kom zeker eens kijken, ambiance verzekerd en op de bekeruitreiking bieden wij u graag een drankje aan.

  De ZLAZ zou echter graag uitbreiden. De huidige competitie met 9 ploegen heeft zijn beperkingen en het zou ideaal zijn met 12 ploegen aan te treden dus ik doe hier graag een oproep aan onze sportievelingen om eens rond te kijken of er bij uw voetballende collega’s geen kandidaten te vinden zijn om het ook eens te wagen. Er loopt op dit ogenblik ook een affichecampagne in de sporthallen in de omgeving. Het is ook een kans om in het zaalvoetbal je techniek, tactiek, positiespel en conditie aan te scherpen. Het wordt in de week gespeeld en vormt dus geen belemmering voor het zaterdagse liefhebbersvoetbal. Integendeel, het onderhoudt de fysieke en de technische conditie. We staan altijd klaar om jullie te begeleiden. De ploeg van ZLAZ onder de leiding van ere-voorzitter Patrick Biebaut, voorzitter Johan De Greve, secretaris Eric Spruyt en de scheidsrechterverantwoordelijken Alain Mertens en Luc Lonnoy (ook bij onze veldvoetballers goed bekend) leiden dit alles in goede banen. Ik hoop op een positieve respons.

  Ook onze veldvoetballers zijn met veel gretigheid herbegonnen. Zo zag ik zaterdag een goede wedstrijd in 3de B tussen Opel Boys en Patron FC. Beide ploegen staan onderaan de rangschikking en ik begrijp er helemaal niets meer van. Ze staan er helemaal niet op hun plaats. Opel Boys is een heel solide ploeg en mist vooraan misschien wat efficientie en Patron FC was een echte openbaring. Een volledig nieuwe ploeg, gerecruteerd uit de plaatselijke jeugdvereniging met toch wel uitgesproken talent in de ploeg. Met fris en aanvallend spel zonder complexen bleven zij maar gaan. Enkele spelers beschikken over een meer dan gewone techniek, misschien wat bijgeleerd in het zaalvoetbal? Na een min of meer gelijk opgaande eerste helft konden zij in de tweede helft, nadat Opel Boys enkele kansen niet afmaakte 2 keer scoren en was het pleit beslecht. Patron FC kon met zijn zijn technisch meesterschap nog uitlopen tot 1-5. Wat een plezier om te kijken naar 2 zeer sportieve ploegen geleid door een uitstekende scheidsrechter (ook actief in het ZLAZ-zie hierboven) die nooit in de problemen kwam en zelfs geen kaarten moest trekken. Kortom: voetbal een feest. En als Patron FC de ploeg kan samenhouden en met wat ervaring zie ik ze volgend seizoen hoog eindigen.

  Veel voetbalgenot,

  Albert Gryseels - Voorzitter KAVVV VB/OV

  EMAILBERICHTEN VIA ONZE WEBSITE !!!

  De ploegen zijn te bereiken via mail door te klikken op de naam van de ploeg op onze website, onderaan de pagina staat het veld om de mails door te sturen, hierop staat een beveiliging ivm de wet op de privacy.

  De mailadressen van de gebruikers worden niet getoond aan de ontvanger van het bericht, er verschijnt kavvv-ov-be, dus hierop is een no-reply.

  Gelieve in het bericht jullie mailadres te vermelden, zodat de ontvanger hiervan gebruik kan maken indien hij dit wenst.

  Alle mailadressen van onze aangesloten clubs zijn terug te vinden in de kalender.

  WIJZIGINGEN INLICHTINGEN VOETBALKALENDER

 • Peutie 94 speelt op een synthetisch terrein
 • Peutie 1801: trui-zwart
 • Opelboys: synthetisch terrein
 • Petit St Guidon - secretariaat - nieuw mailadres: melyassini@outlook.com
 • Staff Team: nieuw secretariaat: Mathias Hibert, Laarheidestraat 237, 1650 Beersel. 0491/359 173 - mathiashibert@hotmail.com
 • TREF: nieuw adres secretaris - Steverlinck Simon, J.De Geerstraat 1, 1083 Brussel
 • LOKOMOTIV CENTRUM B: Trui: blauw/witte mouwen - Broek: blauw

  NIEUW VERKEERSREGLEMENT VOETBALTERREIN FC POTE AGE JETTE

  Vanaf heden is de volledige omgeving van terrein Heymbosch, Jette betalend parkeren en dit kan enkel via bankkaart (cachgeld is wordt niet aanvaard in de parkeerautomaten).

  Parkeerwachters doen op regelmatige basis controles, ook op zaterdag.

  Koninklijke algemene vereniging van VRIENDENCLUBS

  Open brief van een scheidsrechter

  “Klootzak, ga terug naar huis, amateur, ge kunt er niks van, paljas, doe truitje aan van de tegenstander, onnozelaar, blinde mol, debiel” Dat zijn de woorden die zaterdagmiddag meestal galmen op onze voetbalvelden van de Kavvv. Kavvv staat nochtans voor Koninklijke algemene vereniging van vriendenclubs. Soms is dat laatste woord ver te zoeken. Sommige voetballers en supporters veranderen van gedaante als ze een voetbalplein zien. Van goed opgevoede jongens, mannen of vrouwen veranderen ze in meedogenloze wezens zonder schroom. Alles mag blijkbaar op een voetbalterrein, wat in het dagelijkse leven niet aanvaardbaar is. Zelfs bedreigingen tegen die amateur die er niks van kent, zijn doodnormaal. “Ik weet uw auto staan, durft niet in kantine komen na de wedstrijd, ik zal er persoonlijk voor zorgen dat ge niet binnenkomt.”

  Geen rekening houdend dat zonder die “klootzak” in het zwart er geen voetbal zou zijn. Ook dat er achter die man een mens schuilt met gevoelens en emoties. Een man die wel veel kan verdragen, maar het soms ook moe is om elke keer opnieuw die scheldwoorden aan te horen. En ja, wij zijn niet perfect en we maken ook fouten. Maar gaan we ook niet de spits uitmaken die een doelpunt mist, een middenvelder die een verkeerde pas geeft of de verdediger die zijn man laat lopen, of de keeper die de bal door zijn handen laat glippen. Is het zo dat we in het dagelijks leven onze kinderen de huid volschelden, als ze fouten maken of als ze niet doen wat wij verwachten?

  Soms kom ik op een wedstrijd aan en spreekt men me aan over mijn collega’s van vorige week. “Die scheidsrechter kende er niets van. Die heeft iets tegen ons.” Wel beste medesporters, ik kan u verzekeren dat 99 procent van de scheidsrechters niet geďnteresseerd is in wie er wint, rood, paars of geel maakt ons niet uit. Wij komen het terrein op om zo goed en kwaad mogelijk de wedstrijd te leiden. Laten we nadenken over hoe we het ons aangenamer kunnen maken en elkaar met meer respect kunnen benaderen. Voetbal is een feest voor iedereen. Ook voor de scheidsrechter die zijn zaterdagmiddag opoffert (en met plezier) om deze organisatie mee levend te houden. Aan al die mensen die zoveel commentaar hebben op de scheidsrechter, gelieve de computer te nemen en naar de site te gaan www.fluitjevaneencent.be. Daar staat genoeg informatie over cursussen en opleidingen om scheidsrechter te worden, want ik ben er zeker van dat jullie topscheidsrechters kunnen worden. Wij hebben jullie nodig.

  VETERANENCOMPETITIE

  K.SP.Tange V wordt niet meer aanzien als zijnde een veteranenploeg, dit door gebrek aan oudere spelers.

  SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Brussels United
 • Cecilia United
 • Cite
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • In Onzen Tijd
 • JB United
 • Los Muchachos
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poland Team
 • Porbenspo
 • Pote Age Jette
 • Sporting Boys
 • Staff Team
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • De thuiswedstrijden van VK DILBEEK kunnen doorgaan op zowel synthetisch veld als grasveld. (Volgens beschikbaarheid van de velden van Dilbeek) De tegenstrevers moeten er zich dan op voorzien om het gepaste schoeisel voor beide terreinen bij te hebben.
 • ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  LANGDURIGE SCHORSINGEN

  MEYS CHARLES-24249-POTE AGE-17/11/2017

  MANZELLA SABINO-15825-SNIPERS-1/12/2017

  LEVENSLANGE SCHORSINGEN

  minimum 3 JAAR

  ENNIYA SAID-18614-WEEK SPORT-4/11/2019

  AL MOUSSAOUI HAMZA-18611-WEEK SPORT-9/12/2019

  OPVRAGEN RIJKSREGISTERNUMMERS

  Elke sportfederatie wordt in het nieuwe decreet op de Vlaamse sportfederaties verplicht van overheidswege opgedragen om over alle rijksregisternummers van haar leden te beschikken.

  Wij vragen de clubs om onderstaande link zoveel mogelijk rond te sturen bij de aangesloten leden om zo eenvoudig mogelijk het rijksregisternummer te kunnen bekomen.

  Het invullen van uw rijksregisternummer via deze link duurt slechts enkele seconden.

  Ga dus snel op:http://registratie.kavvv.be/ zodat u op vereiste scherm terechtkomt: Vul uw gegevens in en klik op verzenden!

  Opgepast: bij nieuwe aansluitingen moet het rijksregisternummer ipv het identiteitsnummer ingevuld worden.

  OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

  Naar jaarlijkse gewoonte doen we een oproep naar de clubs toe voor het aanwerven van nieuwe scheidsrechters.

  Enkele refs stoppen, gezien hun leeftijd maar met spijt in het hart.

  Wij vragen dan ook aan de clubs om eens rond te kijken in hun midden, spelers die stoppen met voetballen kunnen altijd aan de slag als scheidsrechter. Aan onze huidige scheidsrechters vragen wij of er in hun vriendenkring geen kandidaten zijn zodat wij ook het volgende seizoen probleemloos kunnen starten.

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding