Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Mededelingen

WOORDJE VAN DE VOORZITTER

We zijn 6 speeldagen ver en de eerste zware speelvelden komen er aan. In 1ste afdeling beginnen de favorieten zich lichtjes af te scheiden. Toch is het opmerkelijk dat zij op eigen veld het onderspit delven tegen hun rechtstreekse concurrenten.

Verleden week werd Petit Saint Guidon op eigen veld geklopt door Tervuren Rangers terwijl deze zelfde Rangers zaterdag thuis verloren van de Caféboontjes. Het duidt er op dat deze ploegen aan mekaar gewaagd zijn en het bijna zeker een boeiende competitie blijft tot de laatste speeldag.

Tot nu toe werden er ongeveer 250 wedstrijden gespeeld. Onze secretaris Gaston Van Oycke, tevens verantwoordelijk voor de aanduidingen van de scheidsrechters signaleerde mij dat al deze wedstrijden gespeeld werden met een scheidsrechter op 1 uitzondering na wegens een ongelukkig geval van heirkracht. Het is de moeite waard om hier even bij stil te staan. Na de pakkende getuigenis van een scheidsrechter in de vorige GOAL, waarover ik trouwens tal van positieve reacties kreeg, toch weeral een bewijs van de betrokkenheid en de inzet van ons scheidsrechtercorps. Zij verdienen het echt niet om elke zaterdag het mikpunt te zijn van allerlei gemene opmerkingen, scheldpartijen en verbaal of zelfs fysiek geweld. Zij verdienen onze grootste appreciatie, erkentelijkheid en respect voor hun toewijding en betrokkenheid bij uw favoriete hobby en uw geliefde sport op zaterdagnamiddag, zelfs indien ze al eens een foutje maken. Het zijn mensen zoals u en ik. Een speler die een slechte pass geeft of een doelman die een bal misslaat kan toch ook op begrip rekenen. Gaston Van Oycke mag terecht fier zijn op zijn ploeg van 45 scheidsrechters om elke zaterdag tot maximaal 48 wedstrijden op een deftige manier te laten doorgaan. Zie je de puzzel al voor je? In dit kader van de sportiviteit wil ik graag een beslissing van het bestuur van FC Depot in de schijnwerper plaatsen. Twee spelers van Depot die na hun uitsluiting met rode kaart terug het veld opliepen om herrie te schoppen, werden door het bestuur van Depot zelf voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet, nog voor het Onderzoekcomité de straffen, (schorsing van 5 speeldagen) had uitgesproken. Het bestuur van Depot verdient hiervoor onze oprechte steun en dient als voorbeeld. Mochten meer clubbesturen zo handelen n.a.v. onaanvaardbaar gedrag, het zou de sportiviteit in onze competitie te goede komen.

Tot slot wens ik nog even stil te staan bij het steeds maar stijgende succes van onze website. In september 2017 werden er 20.997 bezoekers geteld op onze website en dat zijn er ongeveer 2.000 meer dan in september 2016. Meestal ging het om het raadplegen van de uitslagen, 18.085 keer of 4.410 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. GOAL online werd in september 2017 977 keer geraadpleegd, een vermeerdering met 227 en hij werd zelfs 155 keer gedownload. Dit betekent dat de gedownloade GOAL nu reeds bijna 20% vertegenwoordigt van alle gelezen GOAL’s. Dit is een trend die nog zal toenemen en op termijn zeker zijn weerslag zal hebben op de gedrukte versie.

Veel voetbalgenot,

Albert Gryseels - Voorzitter KAVVV VB/OV

WIJZIGINGEN INLICHTINGEN VOETBALKALENDER

 • Peutie 94 speelt op een synthetisch terrein
 • Peutie 1801: trui-zwart
 • Opelboys: synthetisch terrein
 • Petit St Guidon - secretariaat - nieuw mailadres: melyassini@outlook.com
 • Staff Team: nieuw secretariaat: Mathias Hibert, Laarheidestraat 237, 1650 Beersel. 0491/359 173 - mathiashibert@hotmail.com
 • TREF: nieuw adres secretaris - Steverlinck Simon, J.De Geerstraat 1, 1083 Brussel
 • NIEUW VERKEERSREGLEMENT VOETBALTERREIN FC POTE AGE JETTE

  Vanaf heden is de volledige omgeving van terrein Heymbosch, Jette betalend parkeren en dit kan enkel via bankkaart (cachgeld is wordt niet aanvaard in de parkeerautomaten).

  Parkeerwachters doen op regelmatige basis controles, ook op zaterdag.

  Koninklijke algemene vereniging van VRIENDENCLUBS

  Open brief van een scheidsrechter

  “Klootzak, ga terug naar huis, amateur, ge kunt er niks van, paljas, doe truitje aan van de tegenstander, onnozelaar, blinde mol, debiel” Dat zijn de woorden die zaterdagmiddag meestal galmen op onze voetbalvelden van de Kavvv. Kavvv staat nochtans voor Koninklijke algemene vereniging van vriendenclubs. Soms is dat laatste woord ver te zoeken. Sommige voetballers en supporters veranderen van gedaante als ze een voetbalplein zien. Van goed opgevoede jongens, mannen of vrouwen veranderen ze in meedogenloze wezens zonder schroom. Alles mag blijkbaar op een voetbalterrein, wat in het dagelijkse leven niet aanvaardbaar is. Zelfs bedreigingen tegen die amateur die er niks van kent, zijn doodnormaal. “Ik weet uw auto staan, durft niet in kantine komen na de wedstrijd, ik zal er persoonlijk voor zorgen dat ge niet binnenkomt.”

  Geen rekening houdend dat zonder die “klootzak” in het zwart er geen voetbal zou zijn. Ook dat er achter die man een mens schuilt met gevoelens en emoties. Een man die wel veel kan verdragen, maar het soms ook moe is om elke keer opnieuw die scheldwoorden aan te horen. En ja, wij zijn niet perfect en we maken ook fouten. Maar gaan we ook niet de spits uitmaken die een doelpunt mist, een middenvelder die een verkeerde pas geeft of de verdediger die zijn man laat lopen, of de keeper die de bal door zijn handen laat glippen. Is het zo dat we in het dagelijks leven onze kinderen de huid volschelden, als ze fouten maken of als ze niet doen wat wij verwachten?

  Soms kom ik op een wedstrijd aan en spreekt men me aan over mijn collega’s van vorige week. “Die scheidsrechter kende er niets van. Die heeft iets tegen ons.” Wel beste medesporters, ik kan u verzekeren dat 99 procent van de scheidsrechters niet geďnteresseerd is in wie er wint, rood, paars of geel maakt ons niet uit. Wij komen het terrein op om zo goed en kwaad mogelijk de wedstrijd te leiden. Laten we nadenken over hoe we het ons aangenamer kunnen maken en elkaar met meer respect kunnen benaderen. Voetbal is een feest voor iedereen. Ook voor de scheidsrechter die zijn zaterdagmiddag opoffert (en met plezier) om deze organisatie mee levend te houden. Aan al die mensen die zoveel commentaar hebben op de scheidsrechter, gelieve de computer te nemen en naar de site te gaan www.fluitjevaneencent.be. Daar staat genoeg informatie over cursussen en opleidingen om scheidsrechter te worden, want ik ben er zeker van dat jullie topscheidsrechters kunnen worden. Wij hebben jullie nodig.

  VETERANENCOMPETITIE

  K.SP.Tange V wordt niet meer aanzien als zijnde een veteranenploeg, dit door gebrek aan oudere spelers.

  SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Brussels United
 • Cecilia United
 • Cite
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • In Onzen Tijd
 • JB United
 • Los Muchachos
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poland Team
 • Porbenspo
 • Pote Age Jette
 • Sporting Boys
 • Staff Team
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • De thuiswedstrijden van VK DILBEEK kunnen doorgaan op zowel synthetisch veld als grasveld. (Volgens beschikbaarheid van de velden van Dilbeek) De tegenstrevers moeten er zich dan op voorzien om het gepaste schoeisel voor beide terreinen bij te hebben.
 • OPROEP FCS LEMBEEK

  FCS Lembeek is gestart met WANDELVOETBAL. Elke dinsdag tussen 18u en 19u op hun plein. Alle personen van boven de 50 jaar komen in aanmerking. Of kort bij de 50 jaar. Zij richten vooral hun oproep aan de veteranen van de omliggende ploegen, ook anderen zijn welkom. De spelregels worden uitgelegd maar zijn duidelijk: LOPEN VERBODEN en LACHEN VERPLICHT.

  ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  LANGDURIGE SCHORSINGEN

  MEYS CHARLES-24249-POTE AGE-17/11/2017

  MANZELLA SABINO-15825-SNIPERS-1/12/2017

  LEVENSLANGE SCHORSINGEN

  minimum 3 JAAR

  ENNIYA SAID-18614-WEEK SPORT-4/11/2019

  AL MOUSSAOUI HAMZA-18611-WEEK SPORT-9/12/2019

  OPVRAGEN RIJKSREGISTERNUMMERS

  Elke sportfederatie wordt in het nieuwe decreet op de Vlaamse sportfederaties verplicht van overheidswege opgedragen om over alle rijksregisternummers van haar leden te beschikken.

  Wij vragen de clubs om onderstaande link zoveel mogelijk rond te sturen bij de aangesloten leden om zo eenvoudig mogelijk het rijksregisternummer te kunnen bekomen.

  Het invullen van uw rijksregisternummer via deze link duurt slechts enkele seconden.

  Ga dus snel op:http://registratie.kavvv.be/ zodat u op vereiste scherm terechtkomt: Vul uw gegevens in en klik op verzenden!

  Opgepast: bij nieuwe aansluitingen moet het rijksregisternummer ipv het identiteitsnummer ingevuld worden.

  OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

  Naar jaarlijkse gewoonte doen we een oproep naar de clubs toe voor het aanwerven van nieuwe scheidsrechters.

  Enkele refs stoppen, gezien hun leeftijd maar met spijt in het hart.

  Wij vragen dan ook aan de clubs om eens rond te kijken in hun midden, spelers die stoppen met voetballen kunnen altijd aan de slag als scheidsrechter. Aan onze huidige scheidsrechters vragen wij of er in hun vriendenkring geen kandidaten zijn zodat wij ook het volgende seizoen probleemloos kunnen starten.

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding