Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Mededelingen

ALGEMENE AFGELASTINGEN.

 • Bij algemene afgelastingen verschijnen die onmiddellijk op onze website www.kavvv-vb-ov.be
 • Alle secretarissen en scheidsrechters worden verwittigd per email.
 • Bij slechte en onzekere weersomstandigheden zal er op zaterdag om 10 uur ten laatste een definitieve beslissing genomen worden en die zal verschijnen op de website
 • Bij algemene afgelasting worden de schorsingen voorzien voor die dag verschoven naar de volgende speeldag.
 • Bij afgelastingen ter plaatse worden de schorsingen voorzien voor die dag, beschouwd als uitgevoerd.
 • Bij eventuele twijfel i.v.m. schorsingen, gelieve contact op te nemen met de heer Gaston Van Oycke – Tel.:054-41-25-17
 • WOORDJE VAN DE VOORZITTER

  De herfst is in deze periode op zijn mooist. Het is genieten van de prachtige kleurencombinaties en ook het weer valt best mee. De velden liggen er nog goed bij met als gevolg dat we tot nu toe geen afgelastingen kenden. In deze mooie context was ik dit weekend aanwezig op de beladen (in positieve zin) Grimbergse derby tussen Lokomotiv A en Tijl. Een mooi sportcomplex aan de rand van het prachtig gekleurde Tangebeekbos. Twee ploegen die mekaar goed kennen plus dat Lokomotiv thuis speelde en Tijl op verplaatsing speelde op zijn eigen terrein, een dubbele thuismatch dus. Ik volgde de wedstrijd samen met de beide voorzitters en enkele bestuursleden en supporters en ik kon best genieten van de amicale sfeer, de gezellige babbels en de plaagstootjes van beide voorzitters en van de aangename en spannende wedstrijd met enerzijds een technisch verfijnd en snel voetballend Tijl tegen een solide, fysiek sterk Lokomotiv A dat snel op voorsprong kwam en deze met een groot hart en sterke fysieke inzet verdedigde. Tijl deed er alles aan, met mooie aanvallen, om terug te komen, wat ook lukte maar een late penalty besliste de wedstrijd met 3-2. Hoe ontgoocheld Tijl ook was toch moesten ze toegeven dat Lokomotiv voluit zijn kans was gegaan en er voor gestreden had voor wat ze waard waren. Beiden konden aanspraak maken op de overwinning. Een troost: Tijl blijft aan de leiding in 3deC. Liefhebbersvoetbal van de bovenste plank. En toch was het een van de meest bizarre wedstrijden die ik ooit zag. Het was, ondanks de totale inzet van beide teams, een faire en sportieve wedstrijd en toch vielen er 9 gele kaarten en werden er 3 strafschoppen gefloten. En toch floot de scheidsrechter een degelijke wedstrijd. Je moest er bij zijn om het te geloven. Er zijn soms van die wedstrijden die er om een of andere reden uitspringen. De volgende wedstrijd was Lokomotiv B tegen Vaillant en dit was een klassieke wedstrijd tussen een technisch sterk Vaillant als meest aanvallende ploeg tegen een fysiek sterk Lokomotiv B dat de 1-1 stand bij de rust verdiende mar finaal toch met 1-2 verloor tegen het technische meesterschap van Vaillant.

  De week voordien was ik te gast op de inhuldiging van de nieuwe verlichting en infrastructuur op Bleuken-Langevelde. Deze fusieclub, gebouwd op 2 Merchtemse zeer gewaardeerde traditieclubs heeft een nieuwe adem gevonden. Ook sportief waren ze zeer sterk aan het seizoen begonnen maar enkele zware blessures van basisspelers hebben de opmars wat afgestopt. De nieuwe verlichting met Led-lampen is uniek in de regio en werd met eigen middelen gerealiseerd. Als liefhebbersclub moet je het maar doen: Respect! Het werd een supergezellige avond in een zeer familiale en gemoedelijke sfeer met uiteraard de nodige bubbels en biertjes en met een galawedstrijd op het prachtig verlichte voetbalveld tussen clubveteranen en de Steenhuffelse veteranen. Dit is het Vlaamse clubleven op zijn best en daar mogen we echt fier op zijn.

  Veel voetbalgenot,

  Albert Gryseels - Voorzitter KAVVV VB/OV

  EMAILBERICHTEN VIA ONZE WEBSITE !!!

  De ploegen zijn te bereiken via mail door te klikken op de naam van de ploeg op onze website, onderaan de pagina staat het veld om de mails door te sturen, hierop staat een beveiliging ivm de wet op de privacy.

  De mailadressen van de gebruikers worden niet getoond aan de ontvanger van het bericht, er verschijnt kavvv-ov-be, dus hierop is een no-reply.

  Gelieve in het bericht jullie mailadres te vermelden, zodat de ontvanger hiervan gebruik kan maken indien hij dit wenst.

  Alle mailadressen van onze aangesloten clubs zijn terug te vinden in de kalender.

  WIJZIGINGEN INLICHTINGEN VOETBALKALENDER

 • Peutie 94 speelt op een synthetisch terrein
 • Peutie 1801: trui-zwart
 • Opelboys: synthetisch terrein
 • Petit St Guidon - secretariaat - nieuw mailadres: melyassini@outlook.com
 • Staff Team: nieuw secretariaat: Mathias Hibert, Laarheidestraat 237, 1650 Beersel. 0491/359 173 - mathiashibert@hotmail.com
 • TREF: nieuw adres secretaris - Steverlinck Simon, J.De Geerstraat 1, 1083 Brussel
 • LOKOMOTIV CENTRUM B: Trui: blauw/witte mouwen - Broek: blauw

  NIEUW VERKEERSREGLEMENT VOETBALTERREIN FC POTE AGE JETTE

  Vanaf heden is de volledige omgeving van terrein Heymbosch, Jette betalend parkeren en dit kan enkel via bankkaart (cachgeld is wordt niet aanvaard in de parkeerautomaten).

  Parkeerwachters doen op regelmatige basis controles, ook op zaterdag.

  Koninklijke algemene vereniging van VRIENDENCLUBS

  Open brief van een scheidsrechter

  “Klootzak, ga terug naar huis, amateur, ge kunt er niks van, paljas, doe truitje aan van de tegenstander, onnozelaar, blinde mol, debiel” Dat zijn de woorden die zaterdagmiddag meestal galmen op onze voetbalvelden van de Kavvv. Kavvv staat nochtans voor Koninklijke algemene vereniging van vriendenclubs. Soms is dat laatste woord ver te zoeken. Sommige voetballers en supporters veranderen van gedaante als ze een voetbalplein zien. Van goed opgevoede jongens, mannen of vrouwen veranderen ze in meedogenloze wezens zonder schroom. Alles mag blijkbaar op een voetbalterrein, wat in het dagelijkse leven niet aanvaardbaar is. Zelfs bedreigingen tegen die amateur die er niks van kent, zijn doodnormaal. “Ik weet uw auto staan, durft niet in kantine komen na de wedstrijd, ik zal er persoonlijk voor zorgen dat ge niet binnenkomt.”

  Geen rekening houdend dat zonder die “klootzak” in het zwart er geen voetbal zou zijn. Ook dat er achter die man een mens schuilt met gevoelens en emoties. Een man die wel veel kan verdragen, maar het soms ook moe is om elke keer opnieuw die scheldwoorden aan te horen. En ja, wij zijn niet perfect en we maken ook fouten. Maar gaan we ook niet de spits uitmaken die een doelpunt mist, een middenvelder die een verkeerde pas geeft of de verdediger die zijn man laat lopen, of de keeper die de bal door zijn handen laat glippen. Is het zo dat we in het dagelijks leven onze kinderen de huid volschelden, als ze fouten maken of als ze niet doen wat wij verwachten?

  Soms kom ik op een wedstrijd aan en spreekt men me aan over mijn collega’s van vorige week. “Die scheidsrechter kende er niets van. Die heeft iets tegen ons.” Wel beste medesporters, ik kan u verzekeren dat 99 procent van de scheidsrechters niet geďnteresseerd is in wie er wint, rood, paars of geel maakt ons niet uit. Wij komen het terrein op om zo goed en kwaad mogelijk de wedstrijd te leiden. Laten we nadenken over hoe we het ons aangenamer kunnen maken en elkaar met meer respect kunnen benaderen. Voetbal is een feest voor iedereen. Ook voor de scheidsrechter die zijn zaterdagmiddag opoffert (en met plezier) om deze organisatie mee levend te houden. Aan al die mensen die zoveel commentaar hebben op de scheidsrechter, gelieve de computer te nemen en naar de site te gaan www.fluitjevaneencent.be. Daar staat genoeg informatie over cursussen en opleidingen om scheidsrechter te worden, want ik ben er zeker van dat jullie topscheidsrechters kunnen worden. Wij hebben jullie nodig.

  VETERANENCOMPETITIE

  K.SP.Tange V wordt niet meer aanzien als zijnde een veteranenploeg, dit door gebrek aan oudere spelers.

  SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Brussels United
 • Cecilia United
 • Cite
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • In Onzen Tijd
 • JB United
 • Los Muchachos
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poland Team
 • Porbenspo
 • Pote Age Jette
 • Sporting Boys
 • Staff Team
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • De thuiswedstrijden van VK DILBEEK kunnen doorgaan op zowel synthetisch veld als grasveld. (Volgens beschikbaarheid van de velden van Dilbeek) De tegenstrevers moeten er zich dan op voorzien om het gepaste schoeisel voor beide terreinen bij te hebben.
 • ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  LANGDURIGE SCHORSINGEN

  MEYS CHARLES-24249-POTE AGE-17/11/2017

  MANZELLA SABINO-15825-SNIPERS-1/12/2017

  LEVENSLANGE SCHORSINGEN

  minimum 3 JAAR

  ENNIYA SAID-18614-WEEK SPORT-4/11/2019

  AL MOUSSAOUI HAMZA-18611-WEEK SPORT-9/12/2019

  OPVRAGEN RIJKSREGISTERNUMMERS

  Elke sportfederatie wordt in het nieuwe decreet op de Vlaamse sportfederaties verplicht van overheidswege opgedragen om over alle rijksregisternummers van haar leden te beschikken.

  Wij vragen de clubs om onderstaande link zoveel mogelijk rond te sturen bij de aangesloten leden om zo eenvoudig mogelijk het rijksregisternummer te kunnen bekomen.

  Het invullen van uw rijksregisternummer via deze link duurt slechts enkele seconden.

  Ga dus snel op:http://registratie.kavvv.be/ zodat u op vereiste scherm terechtkomt: Vul uw gegevens in en klik op verzenden!

  Opgepast: bij nieuwe aansluitingen moet het rijksregisternummer ipv het identiteitsnummer ingevuld worden.

  OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

  Naar jaarlijkse gewoonte doen we een oproep naar de clubs toe voor het aanwerven van nieuwe scheidsrechters.

  Enkele refs stoppen, gezien hun leeftijd maar met spijt in het hart.

  Wij vragen dan ook aan de clubs om eens rond te kijken in hun midden, spelers die stoppen met voetballen kunnen altijd aan de slag als scheidsrechter. Aan onze huidige scheidsrechters vragen wij of er in hun vriendenkring geen kandidaten zijn zodat wij ook het volgende seizoen probleemloos kunnen starten.

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding