Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Mededelingen

OPGEPAST

Bobo kan zowel op een grasterrein of synthetisch terrein spelen (weersomstandigheden), gelieve voor beide aangepast schoeisel te voorzien.

Wij ontvingen het droevige bericht van het overlijden van Jaak De Greve (Jaaksken) lid van FC Caféboontjes. De uitvaartplechtigheid zal plaats vinden op donderdag om 10u in de St Martinuskerk van Asse.

Langs deze weg wil het Bestuur en de KAVVV-familie zijn medeleven betuigen aan de familie van Jaaksken, alsook aan alle leden van FC Caféboontjes.

Wij ontvingen het droevig bericht van het overlijden van Mevr. Louise D'Hoe, moeder van scheidsrechter Stefaan Claes. Langs deze weg willen wij onze deelneming betuigen aan Stefaan en zijn familie, ook in naam van de KAVVV-familie.

KALENDERAANPASSINGEN OPGEPAST !!!

Alle ploegen met wedstrijden voorzien op 15/12/18, 22/12/18 en 5/01/19, gelieve na te kijken of jullie voetbalterreinen op deze data vrij zijn zodat de geplande wedstrijden kunnen gespeeld worden.

OPGEPAST TERREIN.

FC Depot blijft het volledige seizoen zijn thuiswedstrijden spelen op het terrein van KV Zuun te St Pieters Leeuw.

WOORDJE VAN DE VOORZITTER

De winter is begonnen. Na een heerlijke en zonnige zomer en een herfst die een prachtige nazomer was, beleefden wij een koude zaterdag en was het kil, miezerig en nat op onze voetbalvelden.

Onze zaalvoetballers uit onze ZLAZ-competitie (zaalvoetballiga Asse-Zellik) hebben daar geen last van en werken probleemloos hun programma af. Topfavorieten La Familia en ZVK Lloret Boys staan afgescheiden aan de leiding met 17 en 16 punten na 9 speeldagen en ze verloren nog niet. Voor het brons ligt de strijd open en staan The Architects, Real Asse, Niveau Nihil en ZVC UD Espanola samen en geven mekaar geen duimbreed toe. Onderaan staan Bunda Bar, FS Kumanova en ZVC Palmboys terwijl nieuwkomer FC Radja troosteloos laatste staat en vruchteloos naar eer eerste zege zoekt. Het spelniveau aan de top mag gerust gezien worden en ik nodig alle voetballiefhebbers uit om eens te gaan kijken. Spektakel gegarandeerd in de gemeentelijke sporthal De Waalborre te Asse op maandag- en vrijdagavond telkens om 21h en 22h. Raadpleeg echter steeds het programma op onze website.

Ik was zaterdag in de druilerige regen op de Grimbergse derby in 2D tussen Duvelshoek en Lokomotiv B. Duvelshoek is na een sterke periode wat teruggevallen en kampte met wat afwezigen wegens ziekte terwijl Lokomotiv zeer efficiënt was in de afwerking en de wedstrijd afsloot met 0-2 winst. Beide ploegen bevinden zich nu in de buik van het klassement, netjes naast mekaar met 17 punten. In de andere reeksen blijven de favorieten scoren alhoewel in 1ste afdeling Petit St Guidon weer punten laat liggen bij een verrassend VK De Vissers na een doelpuntenrijke 3-3. VK De Sjoeters blijven het goed doen met een uitzege op Hondzocht (1-2) en schuiven steeds maar dichterbij. De strijd is zeker nog niet gestreden. Wordt de titel beslist op speeldag 23 op 9 februari 2019 in het rechtstreekse duel VK De Sjoeters-Petit St Guidon? Ik kijk er nu al naar uit. Cristal Boys lijkt zich herpakt te hebben na de desastreuze start en krijgt aansluiting bij de staart van het peloton. Vermoedelijk hebben ze zich laten inspireren door hun veteranenploeg die ongeslagen blijft in haar reeks en de sterke prestaties aaneen rijgt. Hondzocht krijgt het moeilijk. In 2A is VOK Jezus Eik goed bezig. Zij versloegen directe concurrent Siccard Boys met 2-0 in een rechtstreeks duel. In 2B neemt Pote Agé B wat afstand van Red Star Juniors 1640. In 3A lossen Los Muchachos en FC Congo mekaar van geen vin en is het wachten op speeldag 20 op 19 januari voor de grote clash. In 3B en 3C razen de Poreistampers uit Asse en FC Cité uit Machelen door de competitie. Zij verloren nog niet. Straffe prestaties. We zij nu ongeveer halfweg de competitie en er zijn de afgelopen weken toch wel hier en daar wat relletjes geweest. Het Onderzoekscomité heeft zeer terecht enkele zware straffen uitgesproken. Zij verdienen ons grootste respect voor hun strenge maar rechtvaardige rechtspraak. Geweld hoort niet thuis op onze velden. Te dikwijls zijn het dezelfde belhamels die een wedstrijd verzieken en de boel op stelten zetten. Zij moeten eruit. Want zelfs als de scheidsrechter een vergissing begaat of een mindere dag heeft geeft hen dat nog niet het recht om agressief te reageren en keet te schoppen. Sport bedrijven wil ook zeggen dat men de regels van het spel aanvaardt, zelfs als men een andere mening heeft dan de scheidsrechter. Zelfs gewoon beleefd blijven is soms al te veel gevraagd.

Nog veel voetbalgenot,

Albert Gryseels - Voorzitter KAVVV&Fedes voetbal VB/OV

OPROEP TOT SPORTIVITEIT TEGENOVER DE SCHEIDSRECHTERS.

De gebeurtenissen van de laatste dagen in het voetbal hebben de rechtgeaarde voetbalfan met verstomming geslagen en ze met vertwijfeling en afkeer achtergelaten. En blijkbaar is het einde nog niet in zicht. Matchfixing, omkoperij, witwassen, afpersing, manipulatie, competitievervalsing, onbegrijpelijke vrijspraken … het houdt niet op. Hier bovenop kwam dan het beeld dat 2 van onze topscheidsrechters vernoemd werden in deze onfrisse praktijken en zelfs (levenslang?) werden geschorst door de KBVB. Ongeloof en verbijstering omdat het laatste bolwerk van integriteit, het scheidsrechterscorps, in opspraak kwam. Bonafide makelaars en scheidsrechters delen mee in de klappen. Laat ons ook niet vooruitlopen op het gerechtelijk onderzoek.

Toch kwamen er berichten binnen dat op verschillende wedstrijden in ons Verbond scheidsrechters werden uitgelachen en vernederd o.a. door het roepen van de namen van de in het schandaal vernoemde makelaars en scheidsrechters bij elke beslissing die zij namen. Ik noem bewust hun namen niet omdat er nog geen uitspraken werden gedaan en het recht op de privacy primeert. Het Bestuur doet een stevige oproep aan alle bestuursleden en supporters om hiermee te stoppen en het klimaat niet nog meer te verzuren. Onze scheidsrechters zijn eerlijke mensen en zij verdienen het niet om door de schuld van enkelingen beschimpt en vernederd te worden. Zij verdienen al ons respect voor hun inzet en hun engagement om onze trouwe voetballiefhebbers een leuke en aangename zaterdagnamiddag te laten beleven zowel op als naast het veld. Hopelijk zullen deze situaties na verloop van tijd wel minderen maar intussen zullen wij scherp toezien opdat deze beledigingen stoppen.

Indien deze situatie escaleert zullen wij de scheidsrechters vragen onaanvaardbare situaties te rapporteren om te beoordelen op het Comité. Straffen kunnen uitgesproken worden aan de hand van artikel 238 van de strafbepalingen: t.o.v.de clubs kunnen volgende straffen worden uitgesproken, afhankelijk van de ernst der feiten – blaam en boete van 50 euro voor onsportief gedrag van supporters tegenover de scheidsrechter.

Het Bestuur van de KAVVV&Fedes voetbal VB/OV

VERANDERINGEN SECRETARIATEN

 • Hoke – De Winter Tony: emailadres – tonny.de.winter1@telenet.be
 • JB United - Steenhaut cedric: emailadres - bilhout2008@outlook.com
 • Tervuren Rangers: Smets Eric, Dreef 190, 3090 Overijse
 • C.P. Leeuw - 0473/27 53 95
 • Mailadres Jezus Eik: kris_dewaegenaere@hotmail.com
 • Mailadres Week Sport: jozef.tielemans49@gmail.com
 • Mailadres Lokomotiv Centrum A: secretariaat@lokomotiv.be
 • Junlge Boys: Van Bellinghen Pieter, Koninklijke Prinsstraat 10, 1050 Brussel.
 • Mailadres FC Stroppen: jeroen.danau@gmail.com
 • VK Polder: Derdelinckx Wim, Gentsestraat 160, 9500 Geraardsbergen

  0497 852 285 / wim.derdelinckx@hotmail.com

 • NIEUWE UITRUSTING

  De Sjoeters A: trui - zwart / broek: zwart gele zijstreep.

  Gareel A: trui - oranje/zwart

  SV Tijl: trui - geel/zwart

  Bleuken Langevelde A: trui/broek - zwart

  Bleuken Langevelde B: trui/broek - rood

  BELANGRIJKE REGLEMENTSAANPASSING.

  Art. 46 bis – In alle reeksen van derde afdeling, ook de veteranenreeks, wordt volgend systeem toegepast. Op het scheidsrechtersblad mogen 15 spelers ingeschreven worden. De 11 spelers op het veld mogen onbeperkt gewisseld worden, behalve de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Dan mag er enkel gewisseld worden in geval van blessure. De wissels gebeuren tijdens een stilstand van het spel en aan de middenlijn. De ploegafgevaardigde vraagt hiervoor de toelating aan de scheidsrechter.

  In de veteranenwedstrijd moeten er steeds minstens 6 veldspelers van 35 jaar of ouder op het veld staan. Indien er op het scheidsrechtersblad meer dan 4 spelers zijn ingeschreven van minder dan 35 jaar, moeten al deze spelers met een armband spelen. Deze armband moet van een opvallende kleur zijn en voldoende contrasteren met de kleur van de trui.

  SCHORSINGEN - HERHALING

  Langdurige schorsingen

 • LUCAS Jordan - 27518 - Dogs United - tot 16-12-2018
 • VAN HOLDER Boris - 1206 - Safira - tot 16-05-2019
 • PRUDHOMME Steven - 28029 - Los Muchachos - tot 16-02-2020
 • DE PETTER Samuel - 27668 - Flora Likert - tot 2-11-2020
 • LEVENSLANGE SCHORSINGEN / 3 jaar

 • AL MOUSSAOUI HAMZA – 18611 - WEEK SPORT - tot 9-12-2019
 • AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

  Reeds jaren besteedt KAVVV & FEDES vzw veel aandacht aan ethisch verantwoord sporten. Alle begeleiders ondertekenen het Ethisch Charter alvorens ze ingeschakeld worden in onze organisaties, aangesloten vechtsportclubs ondertekenen een gedragscode,...

  Net als elke sportfederatie heeft KAVVV & FEDES vzw een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Dit meldpunt is een eerste aanspreekpunt waarbij clubs, sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht kunnen met vragen, vermoedens of klachten over grensoverschrijdend gedrag van verbale of fysieke aard, pestgedrag, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, ...

  De aanspreekpersonen (API's) binnen KAVVV & FEDES vzw zijnDavy Van Bogaert (recreatieve competities en clubs) en Joost De Meyer (clubs, sportkampen, stages en andere, eigen organisaties). Davy en Joost zij de eerste opvang- en doorverwijspunten binnen de federatie. op basis van Interne procedures, reglementen en externe kanalen zoals ICES, worden meldingen gecapteerd en opgevolgd waarbij we steeds streven naar een duurzame oplossing van de gesignaleerde problemen.

  Je kan het aanspreekpunt bereiken via volgende kanalen:

  Via mail (op werkdagen gegarandeerd antwoord binnen de 24 uur):

 • Afdeling Oost (Davy): secretariaatkavvv@skynet.be
 • Afdeling West (Joost): clubs@kavvvfedes
 • Via telefoon:

 • Afdeling Oost (Davy); 03 239 99 05
 • Afdeling West (Joost); 050 35 13 05
 • Zijn bovenstaande kanalen niet wat je zoekt maar heb je toch nood aan een luisterend oor? Heb je iets gezien of meegemaakt, en weet je niet hoe je hiermee omgaat? Bij een vraag, verontrusting, vermoeden, vaststelling of onthulling van grensoverschrijdend gedrag...kan je in vertrouwen terecht bij onderstaande kanalen:

 • Neem contact op met de hulplijn 1712. Ervaren hulpverleners staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Je kan hen bellen, elke werkdag, van 9 tot 17 uur.
 • Kinderen en jongeren kunnen een luisterend oor vinden bij Awel (www.awel.be). Je kan Awel elke dag telefonisch bereiken op het nummer 102 van 16 uur tot 22 uur, of chatten tussen 18uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je kan hen ook mailen of op het forum je vraag stellen.
 • Voor kinderen en jongeren is er ook de chatmogelijkheid www.nupraaatikerover.be. Jekan anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker op maandag- en dinsdagavond van 18u30 tot 21u30 en op woensdag- en donderdagavond van 19u tot 22u.
 • Naast deze kanalen en openingsuren, kan je terecht bij Tele-Onthaal (www.tele-onthaal.be) op het nummer 106, 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar, of elke avond (en woensdagnamiddag al vanaf 15u) via chat.
 • EMAILBERICHTEN VIA ONZE WEBSITE !!!

  De ploegen zijn te bereiken via mail door te klikken op de naam van de ploeg op onze website, onderaan de pagina staat het veld om de mails door te sturen, hierop staat een beveiliging ivm de wet op de privacy.

  De mailadressen van de gebruikers worden niet getoond aan de ontvanger van het bericht, er verschijnt kavvv-ov-be, dus hierop is een no-reply.

  Gelieve in het bericht jullie mailadres te vermelden, zodat de ontvanger hiervan gebruik kan maken indien hij dit wenst.

  Alle mailadressen van onze aangesloten clubs zijn terug te vinden in de kalender.

  SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Bouwvrienden
 • Cecilia United
 • Cite
 • Depot
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • In Onzen Tijd
 • JB United
 • Los Muchachos
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poland Team
 • Porbenspo
 • Poreistampers
 • Pote Age Jette
 • Sporting Boys
 • Staff Team
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • Zuun United
 • Opgepast. Bobo kan zowel op een grasterrein of synthetisch terrein spelen, gelieve voor beide aangepast schoeisel te voorzien.
 • ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  OPVRAGEN RIJKSREGISTERNUMMERS

  Elke sportfederatie wordt in het nieuwe decreet op de Vlaamse sportfederaties verplicht van overheidswege opgedragen om over alle rijksregisternummers van haar leden te beschikken.

  Wij vragen de clubs om onderstaande link zoveel mogelijk rond te sturen bij de aangesloten leden om zo eenvoudig mogelijk het rijksregisternummer te kunnen bekomen.

  Het invullen van uw rijksregisternummer via deze link duurt slechts enkele seconden.

  Ga dus snel op:http://registratie.kavvv.be/ zodat u op vereiste scherm terechtkomt: Vul uw gegevens in en klik op verzenden!

  Opgepast: bij nieuwe aansluitingen moet het rijksregisternummer ipv het identiteitsnummer ingevuld worden.

  OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

  Naar jaarlijkse gewoonte doen we een oproep naar de clubs toe voor het aanwerven van nieuwe scheidsrechters.

  Enkele refs stoppen, gezien hun leeftijd maar met spijt in het hart.

  Wij vragen dan ook aan de clubs om eens rond te kijken in hun midden, spelers die stoppen met voetballen kunnen altijd aan de slag als scheidsrechter. Aan onze huidige scheidsrechters vragen wij of er in hun vriendenkring geen kandidaten zijn zodat wij ook het volgende seizoen probleemloos kunnen starten.

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding