Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Mededelingen

De uitslagen van de wedstrijden dient u, onmiddellijk na de wedstrijd, te melden aan secretaris Van Oycke Gaston 054/41 25 17. De wedstrijdbladen moeten onmiddellijk na de wedstrijd opgestuurd worden naar secretaris Van Oycke Gaston, Oude Steenweg 108 te 9500 Geraardsbergen.

50 JAAR FC NEDERBOELARE

Zaterdag 8 september had de viering plaats naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van FC Nederboelare. Deze datum zal naar alle waarschijnlijkheid nooit de geschiedenisboeken halen maar voor de Geraardsbergse formatie alvast een mijlpaal in de rijke geschiedenis van de club.

Het prille begin. Tussen pot en pint in 't stamcafé bij den Dré (aan de Gaffelstraat)werden de eerste grondstenen gelegd voor de oprichting van de plaatselijke wit/gele formatie : F.C. Nederboelare (anno 1968), van sponsering was in die tijd nog weinig of geen sprake, de spelers stonden zelf in voor de aankoop van hun spelersuitrusting. Achter het toenmalige houten kerkje, lag het gemeentelijk speelpleintje van de gemeente, met daaraan verbonden een voetbalterrein, waar de jongens van de "Reep " regelmatig een partijtje gingen shotten, de huidige locatie van sporthal “ De veldmuis”, hier werd de basis gelegd van de huidige vereniging :F.C.Nederboelare. In de periode 1968 => 1972. werden er enkel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen ploegen uit de regio. In het seizoen 1972-1973 werd de Geraardsbergse LVK competitie opgericht met een 14 tal plaatselijke liefhebbers verenigingen, Nederboelare was de laatste kampioen in ’t seizoen 1980/1981, meteen ook het einde van deze competitie. In 1981-1982 trad FC Nederboelare toe tot de AVVV - federatie, in het seizoen 83-84 werd de wit/gele formatie kampioen in de derde afdeling, met wisselende succes wist de ploeg zich te handhaven in tweede afdeling tot het seizoen 2000/2001. FC Nederboelare was een graag geziene gast op tal van tornooien in en buiten de regio met tal van successen. Ook de verbroedering met de Duitse formatie BSG Dupont uit Hamm ( Westfalen) bleef jaren in stand.

Het heden:

Zaterdag 08 september 2018 was het feest geblazen een halve eeuw FC Nederboelare. De club werd ontvangen door het college van burgemeester en schepen van de stad Geraardsbergen . Na de receptie in de prachtige ontvangstzaal van het stadhuis, werd de oudste inwoner van Geraardsbergen ( Manneken – Pis) ook betrokken in de viering . Onder een ruime publieke belangstelling op de markt werd het ventje (Manneken- Pis)getooid in de oude outfit van FC Nederboelare. De voorzitter van het eerste uur : J.P. Panis, huidig voorzitter: G. Hellebosch ,(lid sedert 1970) schatbewaarder De clercq U .- lid sedert 1968) en secretaris D’Hamers Johny (lid sedert 1970) werden op genomen in de broederschap van Manneken-Pis. Nadien was het feesten geblazen in Feestzaal Villa Willson, Secretaris D’Hamers Johny verwelkomde enkele stichters van de club, oud spelers, sponsors, sympathisanten, spelers en KAVVV-Fedes secretaris Gaston Van Oycke. Uit handen van Gaston, mocht Nederboelare een prachtige schaal ontvangen van de federatie naar aanleiding van 50 jaar FCN. De Heer Van Oycke bracht hulde aan het bestuur en de club en dook even terug in het verleden, tal van herinneringen passeerden terug de revue, de weekend uitstappen in binnen en buitenland met Gaston als buschauffeur, de vele sportieve derby’s tussen Brandweer G’ bergen en FC Nederboelare ,de afterparty’s in de kantine na de wedstrijden, heel wat mooie momenten uit een rijk verleden. Na de speeches werd het glas geheven op de toekomst. Na het plechtige gedeelte mochten de genodigden aanschuiven aan de feesttafel met nadien alle remmen los tijdens het avondfeest dat duurde tot in de vroege uurtjes.

De toekomst:

FC Nederboelare kan rekenen op een dynamisch bestuur, meerdere bestuursleden zijn reeds 20 jaar en meer lid van de club, en kan ook rekenen op tal van sympathisanten, maar het rekruteren van vrijwilligers, spelers die zich belangloos willen inzetten wordt een probleem en kan in de nabije toekomst de vele liefhebbersverenigingen de das om doen volgens secretaris D’ Hamers Johny.

VERANDERINGEN SECRETARIATEN

 • Hoke – De Winter Tony: emailadres – tonny.de.winter1@telenet.be
 • JB United - Steenhaut cedric: emailadres - bilhout2008@outlook.com
 • Tervuren Rangers: Smets Eric, Dreef 190, 3090 Overijse
 • NIEUWE UITRUSTING

  De Sjoeters A: trui - zwart / broek: zwart gele zijstreep.

  BELANGRIJKE REGLEMENTSAANPASSING.

  Art. 46 bis – In alle reeksen van derde afdeling, ook de veteranenreeks, wordt volgend systeem toegepast. Op het scheidsrechtersblad mogen 15 spelers ingeschreven worden. De 11 spelers op het veld mogen onbeperkt gewisseld worden, behalve de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Dan mag er enkel gewisseld worden in geval van blessure. De wissels gebeuren tijdens een stilstand van het spel en aan de middenlijn. De ploegafgevaardigde vraagt hiervoor de toelating aan de scheidsrechter.

  In de veteranenwedstrijd moeten er steeds minstens 6 veldspelers van 35 jaar of ouder op het veld staan. Indien er op het scheidsrechtersblad meer dan 4 spelers zijn ingeschreven van minder dan 35 jaar, moeten al deze spelers met een armband spelen. Deze armband moet van een opvallende kleur zijn en voldoende contrasteren met de kleur van de trui.

  AANSLUITING SPELERS

  De zitting van ondervoorzitter Roger Bogemans ivm de aansluitingen zal plaatsvinden in Den Horinck te Zellik op donderdag 27/09/18 vanaf 20u.

  SCHORSINGEN VANAF 1/09/2018 - HERHALING

  GESCHORST VOOR 4 SPEELDAGEN

 • SWINNEN JOREN – 4718 - JEZUS EIK
 • ZERAOUALI SOPHIAN – 6357 - BLEUKEN LANGEVELDE
 • VAN KERCKHOVEN SVEN - 1517 - LEMBEEK
 • TEIXEIRA MONTERO CHRISTOHE – 27717 - PORBENSPO
 • ANTINOLO MANUEL – 27825 - KSP TANGE
 • Langdurige schorsingen

 • VAN QUICKELBERGHE KENNY – 24228 - POTE AGE – tot 9-10-2018
 • OULIVERS LOCMAN – 10527 – HONDZOCHT – tot 1-12-2018
 • BEECKMAN MICHAEL – 24836 - SPORTINGBOYS - tot 26-4-2019
 • LEVENSLANGE SCHORSINGEN / 3 jaar

 • ENNIYA SAID – 18614 - WEEK SPORT – tot 4-11-2019
 • AL MOUSSAOUI HAMZA – 18611 - WEEK SPORT - tot 9-12-2019
 • WOORDJE VAN DE VOORZITTER

  We zijn 4 speeldagen ver en we kunnen al enkele vaststellingen doen. In 1ste klasse blijft Petit St Guidon onbedreigd aan de leiding na alweer een ruime zege tegen Hondzocht. De Sjoeters hervatten zich na de opdoffer tegen Cristal Boys en Tervuren Rangers blijft aanklampen.

  Ik was dit weekend in Vilvoorde waar Pennaroya de Dogs United ontving, een interessante partij tussen de 2 kampioenen van 2de klasse verleden seizoen. De Dogs startten verbeten, speelden zeer hoog en drukten Pennaroya achteruit maar konden hun kansen niet afmaken. Door deze hoge druk ontstond er achteraan ruimte waarvan Pennaroya dankbaar gebruik maakte om, dankzij een perfect uitgevoerde counter, of omschakeling zoals dat tegenwoordig heet, met 1-0 op voorsprong te komen. In de tweede helft bleven de Dogs drukken en konden zij, dank zij een own-doelpunt, gelijkmaken. De intense druk begon evenwel zijn fysieke tol te eisen bij de Dogs , Pennaroya kwam beter in de wedstrijd en zij trokken in de laatste minuten het laken naar zich toe. Na balverlies konden zij knap counteren en, in de gietende regen en na een hard schot ging de glibberige bal binnen, 2-1 en in de laatste seconde scoorden zij nog de 3-1 na een perfecte indraaiende vrijschop in de hoek. Direct hierna floot een goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af. Ik had een boeiende en intense wedstrijd gezien met een toch wel te strenge uitslag voor de Dogs. In de 2de afdeling vallen de perfecte resultaten op van VOK Jezus Eik en van Davidskornuiten en Pote Agé B. Vooral het foutloze parkoers van Davidskornuiten is opvallend na een moeilijk vorig seizoen waarbij ze zich pas op het allerlaatst wisten te redden. Bravo. In 3A staan er 4 ploegen op 1 punt van leider Los Muchachos. In 3b zijn Sparta Den Bos B en vooral de Poreistampers aan een sterk seizoendebuut bezig, net zoals Bobo B in 3C. Bij de Veteranen kunnen we nog niet echt van een afscheiding spreken alhoewel Cristal Boys V een goede start nam.

  Voor het eerst werd onze competitie geconfronteerd met herfstweer en viel de regen met bakken uit de lucht. Hopelijk valt het de komende weken wat mee want onze grasvelden liggen er nog kurkdroog en beenhard bij en met de regen wordt er bovenop de harde ondergrond een dun laagje modder gevormd. Dat maakt het veld zeer kwetsbaar als er op gespeeld wordt. Hou dit dus goed in de gaten en verzorg het onderhoud. Het kan u veel miserie besparen in de toekomst. Want de zomer is nu wel definitief voorbij.

  Veel voetbalgenot,

  Albert Gryseels - Voorzitter KAVVV VB/OV

  AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

  Reeds jaren besteedt KAVVV & FEDES vzw veel aandacht aan ethisch verantwoord sporten. Alle begeleiders ondertekenen het Ethisch Charter alvorens ze ingeschakeld worden in onze organisaties, aangesloten vechtsportclubs ondertekenen een gedragscode,...

  Net als elke sportfederatie heeft KAVVV & FEDES vzw een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Dit meldpunt is een eerste aanspreekpunt waarbij clubs, sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht kunnen met vragen, vermoedens of klachten over grensoverschrijdend gedrag van verbale of fysieke aard, pestgedrag, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, ...

  De aanspreekpersonen (API's) binnen KAVVV & FEDES vzw zijnDavy Van Bogaert (recreatieve competities en clubs) en Joost De Meyer (clubs, sportkampen, stages en andere, eigen organisaties). Davy en Joost zij de eerste opvang- en doorverwijspunten binnen de federatie. op basis van Interne procedures, reglementen en externe kanalen zoals ICES, worden meldingen gecapteerd en opgevolgd waarbij we steeds streven naar een duurzame oplossing van de gesignaleerde problemen.

  Je kan het aanspreekpunt bereiken via volgende kanalen:

  Via mail (op werkdagen gegarandeerd antwoord binnen de 24 uur):

 • Afdeling Oost (Davy): secretariaatkavvv@skynet.be
 • Afdeling West (Joost): clubs@kavvvfedes
 • Via telefoon:

 • Afdeling Oost (Davy); 03 239 99 05
 • Afdeling West (Joost); 050 35 13 05
 • Zijn bovenstaande kanalen niet wat je zoekt maar heb je toch nood aan een luisterend oor? Heb je iets gezien of meegemaakt, en weet je niet hoe je hiermee omgaat? Bij een vraag, verontrusting, vermoeden, vaststelling of onthulling van grensoverschrijdend gedrag...kan je in vertrouwen terecht bij onderstaande kanalen:

 • Neem contact op met de hulplijn 1712. Ervaren hulpverleners staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Je kan hen bellen, elke werkdag, van 9 tot 17 uur.
 • Kinderen en jongeren kunnen een luisterend oor vinden bij Awel (www.awel.be). Je kan Awel elke dag telefonisch bereiken op het nummer 102 van 16 uur tot 22 uur, of chatten tussen 18uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je kan hen ook mailen of op het forum je vraag stellen.
 • Voor kinderen en jongeren is er ook de chatmogelijkheid www.nupraaatikerover.be. Jekan anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker op maandag- en dinsdagavond van 18u30 tot 21u30 en op woensdag- en donderdagavond van 19u tot 22u.
 • Naast deze kanalen en openingsuren, kan je terecht bij Tele-Onthaal (www.tele-onthaal.be) op het nummer 106, 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar, of elke avond (en woensdagnamiddag al vanaf 15u) via chat.
 • EMAILBERICHTEN VIA ONZE WEBSITE !!!

  De ploegen zijn te bereiken via mail door te klikken op de naam van de ploeg op onze website, onderaan de pagina staat het veld om de mails door te sturen, hierop staat een beveiliging ivm de wet op de privacy.

  De mailadressen van de gebruikers worden niet getoond aan de ontvanger van het bericht, er verschijnt kavvv-ov-be, dus hierop is een no-reply.

  Gelieve in het bericht jullie mailadres te vermelden, zodat de ontvanger hiervan gebruik kan maken indien hij dit wenst.

  Alle mailadressen van onze aangesloten clubs zijn terug te vinden in de kalender.

  SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Bouwvrienden
 • Cecilia United
 • Cite
 • Depot
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • In Onzen Tijd
 • JB United
 • Los Muchachos
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poland Team
 • Porbenspo
 • Poreistampers
 • Pote Age Jette
 • Sporting Boys
 • Staff Team
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • Zuun United
 • ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  OPVRAGEN RIJKSREGISTERNUMMERS

  Elke sportfederatie wordt in het nieuwe decreet op de Vlaamse sportfederaties verplicht van overheidswege opgedragen om over alle rijksregisternummers van haar leden te beschikken.

  Wij vragen de clubs om onderstaande link zoveel mogelijk rond te sturen bij de aangesloten leden om zo eenvoudig mogelijk het rijksregisternummer te kunnen bekomen.

  Het invullen van uw rijksregisternummer via deze link duurt slechts enkele seconden.

  Ga dus snel op:http://registratie.kavvv.be/ zodat u op vereiste scherm terechtkomt: Vul uw gegevens in en klik op verzenden!

  Opgepast: bij nieuwe aansluitingen moet het rijksregisternummer ipv het identiteitsnummer ingevuld worden.

  OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

  Naar jaarlijkse gewoonte doen we een oproep naar de clubs toe voor het aanwerven van nieuwe scheidsrechters.

  Enkele refs stoppen, gezien hun leeftijd maar met spijt in het hart.

  Wij vragen dan ook aan de clubs om eens rond te kijken in hun midden, spelers die stoppen met voetballen kunnen altijd aan de slag als scheidsrechter. Aan onze huidige scheidsrechters vragen wij of er in hun vriendenkring geen kandidaten zijn zodat wij ook het volgende seizoen probleemloos kunnen starten.

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding