Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Mededelingen

Wij ontvingen het droevige bericht aangaande het overlijden van Teirlinckx Ronald, penningmeester van K Sp Tange. Het Afdelingsbestuur wenst zijn diep medeleven te betuigen, ook in naam van de KAVVV-familie.

VERPLICHTE ALGEMENE VERGADERING

Deze zal doorgaan op vrijdag 10/08/2018 om 20u in zaal Den Horinck, Noorderlaan 20 te Zellik.

BELANGRIJKE MEDEDELING I.V.M. GOAL

Het Bestuur heeft op de zittingen van 9 en 23 april 2018 beslist om het abonnement op GOAL, ons tweewekelijkse tijdschrift, niet langer verplicht te maken, aangezien GOAL ook online wordt aangeboden en de laatste beslissingen van het Bestuur en van het Onderzoekscomité hierop onmiddellijk te raadplegen zijn. Nochtans verdwijnt de oude GOAL niet onmiddellijk.

De vraag voor een papieren versie van GOAL blijft bestaan in bestuursmiddens en bij verantwoordelijken van clublokalen en supporterscafés.

Wie dat wenst kan GOAL nog steeds ontvangen, het volstaat hiervoor de gegevens in te vullen op het inschrijvingsformulier voor het nieuwe seizoen 2018-2019.

De prijs per abonnement bedraagt 20 euro.

WOORDJE VAN DE VOORZITTER

Het laatste fluitsignaal in onze competitie 2017-2018 is geblazen. De kampioenen en vice-kampioenen zijn gekend. De fair-play bekers “Gilbert De Koninck” staan klaar om uitgereikt te worden op onze kampioenenviering op 17 mei in Den Horinck te Zellik. Een hartelijke proficiat aan al onze laureaten. Het was een vrij goed sportief jaar met spanning tot het laatste moment en waarin de kampioen het meestal haalde dankzij een technisch meesterschap.

Het voorbije jaar was ook een overgangsjaar waarin de groeipijnen van het nieuwe sportdecreet moesten worden uitgezweet. Administratief had onze federatie het moeilijk mede door de personeelswissel op het Hoofdbestuur in Antwerpen en de professionele aanpak die in het nieuwe decreet werd opgelegd. Evident is het allemaal niet. Een resem nieuwe verplichtingen werd opgelegd naar onder meer grensoverschrijdend gedrag, de nieuwe privacyregels, de rapportering inzake uitvoering van de beleidsplannen op korte en op lange termijn, de opgelegde regels inzake goed bestuur, het concretiseren van de fusie met Fedes, en zo kan ik nog wel doorgaan… De professionalisering van de georganiseerde sport in Vlaanderen zoals opgelegd in het nieuwe decreet legt de recreatieve sportfederaties een zware druk op. De beheerders van deze federaties, waar het er vroeger, gezien de aard van de organisaties (wedstrijden onder mekaar), klantvriendelijker en iets amateuristischer aan toeging, zijn nu verplicht meer hun tijd te besteden aan het invullen van rapporten, het opstellen van beleidsplannen, operationele doelstellingen, het volgen van regeltjes en zovele administratieve verplichtingen dat de organisatie van het allerbelangrijkste, het aanbieden van een goed georganiseerde en betaalbare sportcompetitie in de praktijk steeds maar moeilijker wordt. Deze week verscheen daarover in Het Nieuwsblad een alarmerende reportage. Beste sportvriend en beste lezer, door de doorgedreven inspanningen van uw Bestuur heeft u daar tot nu weinig hinder van ondervonden en wij zullen die inspanningen ook volgend seizoen graag blijven doen.

Verleden weekend was ik op Pennaroya-Simca Boys, het topduel in 2de A. Buiten het feit dat ik een leuke pot voetbal zag en Simca Boys het prestigeduel won met 3-4 en zo nog op gelijke hoogte kwam, toch was het meest indrukwekkende moment het moment voor de wedstrijd toen Simca Boys bloemen overhandigde aan Pennaroya voor hun kampioenentitel. Een mooi sportief gebaar dat door iedereen op en rond het veld bijzonder geapprecieerd werd. Van de wedstrijd Tijl-Bobo B, een typische einde seizoenwedstrijd, en door de thuisploeg gewonnen met 3-2 onthoud ik voornamelijk een speler van Bobo B die een “Olympisch” doelpunt lukte. Een hoekschop rechtstreeks in doel trappen. Blijkbaar was het geen lucky shot want 10 minuten later deed hij het nogmaals maar de bal sloeg tegen de kruising. Technisch hoogstandje. Op de laatste speeldag trok ik naar Peizegem voor de wedstrijd Siccard Boys-Nickyspurters. Op deze laatste inhaaldag toch nog een wedstrijd met inzet want de Siccard Boys stonden op een dalersplaats en mochten niet verliezen om in 2de te blijven. Het zou geen gemakkelijke klus worden want Nickyspurters, nochtans een debutant in 2de afdeling was toch een van de betere ploegen uit de reeks. De Siccard Boys, met enkele sterke individuele prestaties, en met net dat ietsje meer grinta, klaarden de klus en wonnen de wedstrijd met 2-1 en redden zich ten koste van Visie dat enkele supporters ter plaatse had. Op de zege van Siccard Boys viel echter niets af te dingen. Ik zag Visie dit seizoen aan het werk en zij leverden bij momenten echt wel goed spel maar hun goal-average deed hen de das om. Met 115 tegendoelpunten weet je dat het moeilijk wordt. Maar dat is voetbal.

Tot volgend seizoen,

Albert Gryseels - Voorzitter KAVVV & Fedes voetbal VB/OV

AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

Reeds jaren besteedt KAVVV & FEDES vzw veel aandacht aan ethisch verantwoord sporten. Alle begeleiders ondertekenen het Ethisch Charter alvorens ze ingeschakeld worden in onze organisaties, aangesloten vechtsportclubs ondertekenen een gedragscode,...

Net als elke sportfederatie heeft KAVVV & FEDES vzw een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Dit meldpunt is een eerste aanspreekpunt waarbij clubs, sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht kunnen met vragen, vermoedens of klachten over grensoverschrijdend gedrag van verbale of fysieke aard, pestgedrag, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, ...

De aanspreekpersonen (API's) binnen KAVVV & FEDES vzw zijnDavy Van Bogaert (recreatieve competities en clubs) en Joost De Meyer (clubs, sportkampen, stages en andere, eigen organisaties). Davy en Joost zij de eerste opvang- en doorverwijspunten binnen de federatie. op basis van Interne procedures, reglementen en externe kanalen zoals ICES, worden meldingen gecapteerd en opgevolgd waarbij we steeds streven naar een duurzame oplossing van de gesignaleerde problemen.

Je kan het aanspreekpunt bereiken via volgende kanalen:

Via mail (op werkdagen gegarandeerd antwoord binnen de 24 uur):

 • Afdeling Oost (Davy): secretariaatkavvv@skynet.be
 • Afdeling West (Joost): clubs@kavvvfedes
 • Via telefoon:

 • Afdeling Oost (Davy); 03 239 99 05
 • Afdeling West (Joost); 050 35 13 05
 • Zijn bovenstaande kanalen niet wat je zoekt maar heb je toch nood aan een luisterend oor? Heb je iets gezien of meegemaakt, en weet je niet hoe je hiermee omgaat? Bij een vraag, verontrusting, vermoeden, vaststelling of onthulling van grensoverschrijdend gedrag...kan je in vertrouwen terecht bij onderstaande kanalen:

 • Neem contact op met de hulplijn 1712. Ervaren hulpverleners staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Je kan hen bellen, elke werkdag, van 9 tot 17 uur.
 • Kinderen en jongeren kunnen een luisterend oor vinden bij Awel (www.awel.be). Je kan Awel elke dag telefonisch bereiken op het nummer 102 van 16 uur tot 22 uur, of chatten tussen 18uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je kan hen ook mailen of op het forum je vraag stellen.
 • Voor kinderen en jongeren is er ook de chatmogelijkheid www.nupraaatikerover.be. Jekan anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker op maandag- en dinsdagavond van 18u30 tot 21u30 en op woensdag- en donderdagavond van 19u tot 22u.
 • Naast deze kanalen en openingsuren, kan je terecht bij Tele-Onthaal (www.tele-onthaal.be) op het nummer 106, 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar, of elke avond (en woensdagnamiddag al vanaf 15u) via chat.
 • EMAILBERICHTEN VIA ONZE WEBSITE !!!

  De ploegen zijn te bereiken via mail door te klikken op de naam van de ploeg op onze website, onderaan de pagina staat het veld om de mails door te sturen, hierop staat een beveiliging ivm de wet op de privacy.

  De mailadressen van de gebruikers worden niet getoond aan de ontvanger van het bericht, er verschijnt kavvv-ov-be, dus hierop is een no-reply.

  Gelieve in het bericht jullie mailadres te vermelden, zodat de ontvanger hiervan gebruik kan maken indien hij dit wenst.

  Alle mailadressen van onze aangesloten clubs zijn terug te vinden in de kalender.

  SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Brussels United
 • Cecilia United
 • Cite
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • In Onzen Tijd
 • JB United
 • Los Muchachos
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poland Team
 • Porbenspo
 • Pote Age Jette
 • Sporting Boys
 • Staff Team
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • De thuiswedstrijden van VK DILBEEK kunnen doorgaan op zowel synthetisch veld als grasveld. (Volgens beschikbaarheid van de velden van Dilbeek) De tegenstrevers moeten er zich dan op voorzien om het gepaste schoeisel voor beide terreinen bij te hebben.
 • ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  LANGDURIGE SCHORSINGEN

  LEVENSLANGE SCHORSINGEN

  minimum 3 JAAR

  ENNIYA SAID-18614-WEEK SPORT-4/11/2019

  AL MOUSSAOUI HAMZA-18611-WEEK SPORT-9/12/2019

  OPVRAGEN RIJKSREGISTERNUMMERS

  Elke sportfederatie wordt in het nieuwe decreet op de Vlaamse sportfederaties verplicht van overheidswege opgedragen om over alle rijksregisternummers van haar leden te beschikken.

  Wij vragen de clubs om onderstaande link zoveel mogelijk rond te sturen bij de aangesloten leden om zo eenvoudig mogelijk het rijksregisternummer te kunnen bekomen.

  Het invullen van uw rijksregisternummer via deze link duurt slechts enkele seconden.

  Ga dus snel op:http://registratie.kavvv.be/ zodat u op vereiste scherm terechtkomt: Vul uw gegevens in en klik op verzenden!

  Opgepast: bij nieuwe aansluitingen moet het rijksregisternummer ipv het identiteitsnummer ingevuld worden.

  OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

  Naar jaarlijkse gewoonte doen we een oproep naar de clubs toe voor het aanwerven van nieuwe scheidsrechters.

  Enkele refs stoppen, gezien hun leeftijd maar met spijt in het hart.

  Wij vragen dan ook aan de clubs om eens rond te kijken in hun midden, spelers die stoppen met voetballen kunnen altijd aan de slag als scheidsrechter. Aan onze huidige scheidsrechters vragen wij of er in hun vriendenkring geen kandidaten zijn zodat wij ook het volgende seizoen probleemloos kunnen starten.

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding