Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Algemene afgelasting tot 25/04/2020!

Mededelingen

BEKERWEDSTRIJDEN

30/09/19

20u Sparta Castilla DB - The Architects / 4 - 7 (penalty's 1 - 1)

21u Niveau Nihil - FC Mix-Up / 9 - 3 (penalty's 2 - 1)

04/10/19

22u Lloretboys - Bunda Bar / 5 - 3 (penalty's 2 - 3)

21/10/19

20u30 Real Asse - Palmboys / 11 - 2 (penalty's 3 - 2)

25/10/19

21u AS Boma - La Familia

11/11/19

19u Real Asse - Niveau Nihil / 3 - 5

20u La Familia - Sparta Castilla / 6 - 3

21u The Architects - Bunda Bar / 12 - 4

16/11/19

20u Mix Up - Palmboys / 11 - 2

21u AS Boma - Lloretboys / 2 - 11

09/12/19

20u30 Niveau Nihil - AS Boma / 17 - 1

21:30 Real Asse - Lloretboys / 3 - 9

22u30 La Familia - The Architects / 4 - 7

13/12/19

21u Bunda Bar - Sparta Castilla DB / 12 - 7

ZAALVOETBALLIGA ASSE-ZELLIK ZLAZ

is op zoek naar nieuwe ploegen.

Voor wie: ploegen uit Asse en buurgemeenten (Ternat, Merchtem, Affligem, Opwijk,...)

Voordelen: korte verplaatsingen, beperkte kosten, met scheidsrechter.

Wanneer:maandag/vrijdag/zaterdagavond.

Interesse:

Mertens Alain - 0497 64 25 32

De Smedt Patrick - 0470 76 29 28

zlazliga@gmail.com

DE ZAALVOETBALLIGA ASSE-ZELLIK (Z.L.A.Z.)

De Zaalvoetballiga Asse-Zellik of kortweg ZLAZ ontstond 11 jaar geleden op initiatief van Patrick Biebaut en Johan De Greve. Deze beide voorzitters hadden vóór de oprichting van de ZLAZ elk hun eigen zaalvoetbalploeg in de VZVB. Patrick Biebaut was voorzitter van ZVC De Kangoeroes en Johan De Greve was voorzitter van ZVC Celtic BS Asse.

Jarenlang kwamen hun ploegen uit in de competitie van de VZVB, tot beide voorzitters het beu waren om op maandagavond op een laat uur verplaatsingen te doen naar bv Tienen of het Brusselse. Ze waren het ook beu om boetes te betalen voor elke onlogische regel die VZVB hen oplegde. Daarom besloten ze de handen in elkaar te slaan en hun oor eens te luister te leggen in Asse en omstreken. Om van start te kunnen gaan was het uiteraard nodig om voldoende zaalvoetbalploegen in de omgeving te vinden die mee in dit initiatief zouden willen instappen.

Na een korte maar positieve zoektocht werden er voldoende ploegen gevonden om met een eigen competitie van start te kunnen gaan. De toenmalige Schepen van Sport Jan De Backer schaarde zich eveneens achter het initiatief en zo werd de eerste competitiekalender opgemaakt in samenwerking met de Sportraad en de Sportdienst van de gemeente Asse.

Verder werd het bestuur ook uitgebreid met o.a. Kris De Meyst, die als KBC-verzekeringsagent goed geplaatst was om alles wat betreft ongeval aangiften, administratie, … op te volgen. Ook Geert De Dobbeleer, de toenmalige voorzitter van volleybalclub Asse-Lennik en mede-uitbater van de sporthal in Zellik, Jan De Troch, Alain Mertens (scheidsrechter), Julien Passeleur (scheidsrechter) en Gilbert De Koninck (KAVVV) vervolledigden het ZLAZ-bestuur.

In de loop der jaren passeerden er verschillende kampioenen: SDI-Asse, ZVC Vaillant, ZVC La Familia, ZVC Niveau Nihil. Elk zaalvoetbalseizoen werd afgesloten met een spannende finale om de ZLAZ-beker en daarop volgend een prijsuitreiking voor alle kampioenen.

Dankzij de jarenlange vrijwillige inzet van Patrick, Johan, Kris, Jan, Gilbert, Alain, Julien en nog vele anderen kon de competitie jaarlijks georganiseerd worden. Sommige bestuursleden kregen echter kinderen, anderen kregen andere beroepsactiviteiten, … waardoor ze minder tijd konden besteden aan de ZLAZ.

Daarom werd er in 2015 uitgekeken naar een “partner” voor de organisatie van de competitie. Op het eerste zicht leek de KVV de beste optie. Er werden in eerste instantie gesprekken opgestart met Bert Vermeiren en Bart Van den Bergh. Gelukkig zagen alle partijen al snel in dat een samenwerking weldegelijk een hele grote kans op slagen had. KVV zorgde voor de website, kalender en administratieve ondersteuning. De ZLAZ kreeg een nieuw bestuur: Johan De Greve, Alain Mertens, Luc Lannoy, Erik Spruyt en Patrick Biebaut (Ere-voorzitter).

Net op het moment dat alles op “wieltjes” liep, kregen we op heel korte tijd echter 2 opdoffers te verteren: het overlijden van Bert Vermeiren (KVV Brabant en initiatiefnemer van een Pajotse-zaalvoetbalcompetitie) en de fusie van KVV met Voetbal Vlaanderen waardoor de ZLAZ zijn eigenheid en haar lokale indentiteit dreigde te verliezen. Hier moet wel gezegd worden dat KVV tot het einde van het seizoen hun afspraken is nagekomen ten opzichte van de ZLAZ, met dank hiervoor aan Bart en Hans.

Dus moesten we opnieuw op zoek naar een andere partner, waren er nieuwe gesprekken, … met Albert Gryseels van KAVVV-Vlaams-Brabant/Oost-Vlaanderen vonden we iemand die ons kan helpen (we wisten immers wat we nodig hadden) en … … de samenwerking van KAVVV-VB/OV en de ZLAZ werd langs beider zijden goedgekeurd.

Het eerste seizoen 2017-2018 is bijzonder vlot verlopen en we kijken met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Twee nieuwe ploegen sloten aan: FC Radja en FS Kumanova. Keut van Asem stopte er mee. Dit betekent dat de competitie 2018-2019 betwist wordt door 10 ploegen en tevens wordt er een bekercompetitie betwist.