Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Algemene afgelasting tot 25/04/2020!

Toespraak Albert Gryseels, voorzitter KAVVV&FEDES voetbal VB/OV

Kampioenenviering 16.5.2019 Den Horinck Zellik

Beste kampioenen, vice-kampioenen en laureaten van de fairplayprijs,

Welkom op onze 60ste kampioenenviering.

Het bestuur van jullie Verbond is verheugd jullie te mogen verwelkomen op deze afsluiter van het seizoen 2018-2019.

Niettegenstaande er vanavond op Anderlecht en op Standard superbelangrijke wedstrijden worden gespeeld die waarschijnlijk beslissend zullen zijn voor de titel is het verheugend dat deze zaal toch nog goed gevuld is.

Nochtans hoor ik onheilspellende berichten over bevriende recreatieve sportfederaties waar gevreesd wordt voor een leegloop. Het nieuwe decreet op de organisatie van de sport in Vlaanderen is daar zeker niet vreemd aan en ook onze federatie heeft zich moeten aanpassen mits een fusie met FEDES. Dankzij onze laagdrempelige instapmogelijkheden, onze democratische prijzen en een goede organisatie kunnen wij u een goede service bieden en standhouden in een snel evoluerend sportlandschap. Dank u om in ons te blijven geloven.

Een goede organisatie is ons handelsmerk dankzij de korte lijnen, intern binnen ons Bestuur maar ook naar jullie, de clubs.

Daarom stel ik dan ook graag vanavond ons Bestuur even in de spotlights.

Het voorbije seizoen volgde ik zeker 30 à 35 wedstrijden en dus zeker een 40-tal ploegen en overal kreeg ik felicitaties voor onze organisatie met Gaston Van Oycke, secretaris en zijn echtgenote Daisy, webmaster op de eerste plaats.

De organisatie van de competitie, 1098 wedstrijden, de aanduiding van evenveel scheidsrechters, het registreren en verwerken van de uitslagen en de wedstrijdbladen, de gele en de rode kaarten, het bijwerken en managen van de website, de organisatie en het voorzitterschap van het Onderzoekscomité het is hun leven en hun werk.

Het resultaat is dat er van de 1089 wedstrijden slechts 9 zonder scheidsrechter doorgingen en de competitie quasi zonder moeilijkheden werd afgesloten.

Ik bedank bij deze gelegenheid ook de leden van het Onderzoekscomité Patrick Vander Elst, Jean Timmermans, Raymond Wuestenberghs, Kris De Schuyffeleer en nieuwkomer Frans Schoonjans. Zij vergaderden een 15-tal keer en deden ongeveer 150 uitspraken. Slechts tegen 2 ervan werd in beroep gegaan.

Ik bedank hier ook graag onze 45 scheidsrechters zonder wie een competitie onmogelijk wordt. Mag ik een daverend applaus voor Gaston en Daisy en voor hun medewerkers en voor de collega bestuurders Roger Bogemans, verantwoordelijke voor de aansluitingen, Rudi Meersman, penningmeester en kalendermaker, Jean Timmermans voor zijn ondersteuning en coordinatie van het secretariaat en Philemon De Hauwere voor zijn controles en de verzending van GOAL.

Zoals steeds is onze ere-voorzitter Gilbert De Koninck aanwezig met zijn echtgenote Bertha.

Hij zal straks mee de fair-playprijzen die zijn naam dragen uitreiken.

Mijn grote dank aan Jan De Troch die zoals steeds deze kampioenenviering presenteert.

Graag nu even terug naar het voorbije seizoen.

En ik wil graag starten met onze afdeling zaalvoetbal. De Zaalvoetballiga Asse Zellik, ZLAZ waarvan ik hier ere-voorzitter Patrick Biebaut, voorzitter Johan De Greve en sportief verantwoordelijken Alain Mertens en Luc Lonny begroet, zorgden met hun scheidsrechtercorps voor een mooie competitie in de sporthal van Asse.

Zij floten 56 competitie wedstrijden waarin 707 doelpunten werden gescoord of een gemiddelde van 12,6 goals per wedstrijd. Spektakel gegarandeerd.

De competitie werd gewonnen, zoals vorig jaar, door La Familia voor ZVK Lloret Boys evenals de fairplayprijs die ging naar Niveau Nihil.

De bekercompetie wordt beslist op de finale volgende week vrijdag 24 mei vanaf 20h in de zaal de Waelborre te Asse. Iedereen van harte welkom.

In de voetbalcompetitie werden dit seizoen 1098 wedstrijden gespeeld waarvan dus maar 9 zonder scheidsrechter.

In deze 1098 wedstrijden werden 4707 doelpunten gescoord, een gemiddelde van 4,3 goals per wedstrijd, iets minder dan verleden seizoen met 4,6 doelpunten per wedstrijd.

De 3de best scorende ploeg in ons Verbond is de kampioen in 1ste afdeling Petit St Guidon met 107 doelpunten. Elk jaar staan ze in het lijstje.

De 2de best scorende ploeg is FC Congo uit 3A met 109 doelpunten. Een sterke prestatie van FC Congo, de verdiende kampioen in 3A.

Maar de vlotst scorende ploeg in onze competitie zijn de nieuwkomers uit Asse, de Poreistampers met 111 doelpunten of een gemiddelde van 4,6 goals per wedstrijd. Ze lagen de ganse competitie op kop, leden slechts 1 verliespartij en werden afgescheiden en verdiend kampioen in 3B. Proficiat.

De beste verdediging zijn terug de Poreistampers met slechts 7 tegendoelpunten.

Een goede 2de en 3de zijn FC Cité uit 3C met 21 tegendoelpunten en de Red Star Juniors in 2B met 22 tegendoelpunten. Nog goede prestaties van de Cristal Boys met slechts 19 tegendoelpunten in 20 wedstrijden en De Sjoeters in de hoogste klasse met 30 tegendoelpunten. Vermeldenswaardig zijn de kampioenen FC Cité in 3C en de Cristal Boys bij de veteranen die de competitie afsloten zonder nederlaag. Een unieke prestatie van deze 2 kampioenenploegen.

Beste vrienden, de inschrijvingen voor het volgende seizoen zijn open en lopen nog tot eind deze maand. Graag nodig ik jullie nu reeds uit op de Algemene Vergadering op woensdag

7 augustus in deze zaal.

Alvorens ik het woord teruggeef aan Jan De Troch wil ik graag mijn dank uitspreken voor de dames en heren die hier bereidwillig helpen, zowel voor als achter de toog en in de zaal.

Ik dank u

Albert Gryseels

Voorzitter KAVVV&FEDES voetbal VB/OV